Câştigă un loc la atelierul de actorie şi dans „Eu şi posibilul eu“!
https://www.ziarulmetropolis.ro/castiga-un-loc-la-atelierul-de-actorie-si-dans-eu-si-posibilul-eu/

Coregrafa Andreea Novac şi actorul István Téglás vor conduce un atelier experimental de actorie şi dans contemporan, în perioada 25 mai – 22 iunie. Participând la concurs, poţi deveni unul dintre cursanţi.

Un articol de Judy Florescu|17 mai 2013

Coregrafa Andreea Novac şi actorul István Téglás vor conduce un atelier experimental de actorie și dans contemporan, în perioada 25 mai – 22 iunie. Participând la concurs, poți deveni unul dintre cursanți.

Atelierul este deschis adulților și nu necesită experiență anterioară în dans sau în actorie. În primele două întâlniri (25 mai, 1 iunie), prin exerciții conduse (improvizații și compoziții în timp real, individual și în grup), participanții se vor concentra pe spontaneitate și pe autenticitate, ca mijloace de activare a creativității.

La finalul fiecărei întâlniri, vor avea loc discuții despre experiențele parcurse și despre materialul rezultat. Următoarele două întâlniri (8 și 15 iunie) vor fi axate pe structurarea materialului pentru prezentare finală. Ultima întâlnire coincide cu repetiția pentru prezentare și prezentarea propriu-zisă.

Cursul costă 500 de lei și se desfășoară sâmbăta, între orele 14.30 și 17.30.

Răspunde, până pe 22 mai, la întrebarea „Care sunt cele două colaborări de succes ale Andreei Novac cu István Téglás?”, menționate în prezentarea din Ziarul Metropolis şi vei fi înscris în concurs. Tragerea la sorți are loc pe 23 mai.
26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.