Andrei Makine şi Johan Kobborg, în direct la Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-makine-si-johan-kobborg-in-direct-la-radio-romania-cultural/

Radio România Cultural devine gazdă pentru Andrei Makine şi Johan Kobborg.

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2013

Radio România Cultural devine gazdă pentru Andrei Makine şi Johan Kobborg.

Johan Kobborg, supranumit „dansatorul clasic suprem”, unul dintre cei mai mari balerini şi  coregrafi ai lumii, va fi în 23 noiembrie, începând cu ora 22.20, invitatul emisiunii  interactive Music Show, realizată de Mihaela Soare.

Andrei Makine, scriitor distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, va fi în direct la Revista Literară Radio, duminică, 24 noiembrie, de la ora 12.00, într-un dialog cu Matei Martin.

Johan Kobborg (foto sus – stânga) a avut  o carieră excepţională ca prim balerin la Opera Regală Daneză apoi la Opera Regală „Covent Garden” din Londra şi a fost invitat, în spectacole sau gale, de către cele mai mari teatre şi companii de balet din întreaga lume: Teatrul Bolshoi (Moscova), La Scala Ballet (Milano), American Ballet Theatre (SUA), Mariinski Ballet (Sankt Petersburg), National Ballet (Canada), Tokio Ballet (Japonia), Staatsoper Wien (Austria),Hamburg Ballet (Germania), National Ballet of Cuba. etc.

În calitate de coregraf, Johan Kobborg a pus in scenă atât balete clasice („Romeo şi Julieta”, „Giselle”) cât şi spectacole originale, ca regizor şi coregraf: „La Sylphide” în 2005 şi  2012, „Napoli” în 2007, „Les Lutins” în 2009,  „Salute” în 2009 , „Alumnus” în 2011, toate fiind considerate adevărate evenimente.

În 2009, pentru spectacolul „La Sylphide”, la Moscova, Johan Kobborg a primit premiul ,,Masca de Aur” pentru cea mai bună producţie a anului.

Johan Kobborg va pune în scenă la Opera Naţională din Bucuresti, în luna decembrie, baletul ,,La Sylphide”, unul dintre cele mai mari succese ale sale.

Cititorii îl întâlnesc pe Andrei Makine

Andrei Makine se va afla la Bucureşti  în perioada 22-24 noiembrie, la invitaţia Institutului Francez din România.

Citiţi şi: Andrei Makine vine în România

Distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franţa, Prix Goncourt, Andreï Makine va avea mai multe întâlniri cu cititorii, cu prilejul apariţiei în limba română a romanului „O femeie iubită”, publicat de curând în colecţia Biblioteca Polirom, şi în ediţie digitală, traducere din limba franceză de Daniel Nicolescu.

Andrei Makine

Andrei Makine, autorul volumului „O femeie iubită”

Născut în Siberia, dar stabilit la Paris spre sfârşitul anilor ’80, Andreï Makine se numără astăzi printre cei mai apreciaţi scriitori francezi contemporani, fiind asimilat de ţara de adopţie imediat după succesul răsunător al romanului Testamentul francez (1995; Polirom, 2002, 2013), distins cu cele mai prestigioase premii literare din Franţa: Prix Goncourt, Prix Médicis şi Prix Goncourt des Lycéens.

Scrise într-un stil sobru şi evocator inconfundabil, romanele sale au încântat publicul cititor, fiind traduse în peste patruzeci de limbi.

Info: 

Cele două emisiuni vor putea fi urmărite pe frecvenţele din toată ţara ale Radio România Cultural şi prin webcam pe www.radioromaniacultural.ro.

Foto credit: Radio România Cultural, foto cu Andrei Makine

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.