Antoniu și Cleopatra, cu Gina Patrichi, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/antoniu-si-cleopatra-cu-gina-patrichi-la-tvr-2/

Gina Patrichi s-a născut pe 8 martie 1936, la Bucureşti şi s-a stins din viaţă tot într-o zi de 8 martie, in urmă cu 22 de ani. În 1994, actriţa a primit din partea UNITER premiul de excelenţă. Surpriza nu a fost premiul în sine, ci prezenţa la Gală a regizorului Richard Eyre, Sir Richard Charles Hastings Eyre, directorul Teatrului Naţional din Londra.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2016

Copleșită de emoții și slăbită de boala care avea să o înfrângă peste puține zile, Gina Patrichi spunea: „Mă pregătisem să ne amintim împreună de un poem de Shakespeare, dar nu mai pot, și am să vă spun doar ceva din monologul lui Prospero – Noi suntem din plămada din care sunt făcute visele, iar scurta noastră viața o întregește un somn” (Prospero, Furtuna, Shakespeare)

Pentru că anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor,  William Shakespeare, Casa de Producție TVR  invită pe iubitorii teatrului sa ia parte, pe tot parcursul anului 2016, la proiectul Shakespeare 400 – montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță.

Gina Patrichi

Gina Patrichi, in spectacolul Antoniu si Cleopatra

Luni, 7 martie, ne vom amintim de Gina Patrichi și de întreaga distribuție a unui spectacol montat la Cluj, în 1990, în regia lui Mihai Maniuțiu

Dacă sunteți parte a generației care a avut șansa de a o vedea pe Gina Patrichi pe scenă, cuvintele sunt de prisos. Dacă nu, priviți cu atenție ochii halucinanți, ascultați glasul inconfundabil, lăsați-vă seduși de forța incredibilă prin care stăpânea spațiul.

Antoniu și Cleopatra, regia Mihai Maniuțiu

În distribuție:

Gina Patrichi, Anton Tauf, Radu Amzulescu, Octavian Lalut, Ion Tudorica, Gelu Ivan Ivascu, Marius Olteanu, Marius Bodochi, Catalin Nemes, Eugen Nagy, Victor Nicolae, Petre Bacioiu, Viorica Mischilea, Melania Ursu, Maria Munteanu, Miriam Cuibus, Ileana Negru, Ion Marian Vasile Moldovan, Adelina Marincas, Ovidiu Jurgea.

Foto: Antoniu și Cleopatra,  Gina Patrichi – tvr.ro

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]