Cele mai noi cărți: „Arta protocolului. Eticheta oficială în secolul XXI”, de Sandra Gătejeanu Gheorghe
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-noi-carti-arta-protocolului-eticheta-oficiala-in-secolul-xxi-de-sandra-gatejeanu-gheorghe/

Volumul „Arta protocolului. Eticheta oficială în secolul XXI” de Sandra Gătejeanu Gheorghe, apărut recent la Editura Litera, este „o lucrare precisă şi precis folositoare pentru toate categoriile de cititori“, după cum afirmă Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria.

Un articol de Ziarul Metropolis|6 aprilie 2023

Protocolul, esenţial în mediul diplomatic, este important şi în viaţa de zi cu zi, indiferent că este vorba despre o reuniune de familie sau despre o întâlnire de afaceri. Detalii precum un meniu nepotrivit, un cadou neinspirat, o sală prea mică sau prea mare ori lipsa organizării adecvate pot periclita succesul evenimentului. În Arta protocolului, Sandra Gătejeanu Gheorghe îşi propune să ofere un instrument pentru specialişti, dar şi pentru publicul larg care îşi doreşte să descopere fascinanta lume a protocolului şi a etichetei ce asigură, din umbră, buna desfăşurare a celor mai importante evenimente.

„«Arta protocolului», semnată de Sandra Gătejeanu Gheorghe, [este] o lucrare plină de învăţăminte, precisă şi precis folositoare pentru toate categoriile de cititori, nu numai pentru diplomaţi […] Mă bucur să descopăr că experienţa mai veche şi mai nouă a distinsei noastre colege rodeşte acum într-un manual teoretic şi practic de protocol şi etichetă.“ Emil Hurezeanu, ambasador

Sandra Gătejeanu Gheorghe este diplomat de carieră şi, din anul 2019, ocupă funcţia de director de protocol al Ministerului Afacerilor Externe. Anterior, a fost pentru mai bine de 10 ani directorul de protocol al Casei Regale a României. A scris volume despre istoria monarhiei româneşti, despre activitatea Casei Regale a României şi despre eticheta regală şi numeroase articole pe teme de protocol. A fost decorată de preşedintele României cu Ordinul „Pentru Merit“ în grad de Cavaler şi de regele Mihai I al României cu Ordinul „Coroana României“ în grad de Ofiţer şi Medalia „Regele Mihai I“ pentru loialitate.

Editura Litera are o tradiție de 33 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.



13
/01
/25

INVITAȚIE O expoziție, un concert și un spectacol de poezie pun în lumină forța și farmecul creației autohtone. Trei dintre evenimentele culturale anunțate în capitală pentru 15 ianuarie, din anul 2010 Ziua Culturii Naționale, vă invită să descoperiți și să admirați câteva fațete ale culturii din România.

18
/11
/24

DESCOPERIRE Printre puținele volumele publicate în România despre propriii ei creatori de anvergură, noua carte a Ancăi Hațiegan se remarcă printr-o serie de calități pe care cititorul le va descoperi încă de la primele pagini. Ea îl invită în lumea unui om de teatru unic, despre care rămân multe de spus.

11
/11
/24

Duminică, 17 noiembrie, la ora 16.00, Muzeul Național al Literaturii Române organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr.8, evenimentul intitulat „Jurnale de călătorie în literatura română: de la Dinicu Golescu până astăzi”, la care vor participa cunoscuții oameni de litere și scriitori Ioan Cristescu, Paul Cernat și Cosmin Ciotloș. La 200 de ani de […]

29
/10
/24

Institutul Cultural Român a acordat duminică, 27 octombrie, în cadrul celei de-a XII-a ediții aFestivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași – FILIT, pentru al treilea an consecutiv, Premiul pentru cea mai bună traducere a unei cărți din limba română, inițiativă a Institutului Cultural Român care urmărește recunoașterea impactului literaturii române în lume, prin efortul exemplar al traducătorilor, excelenți ambasadori ai cărților românești în afara granițelor țării.

21
/10
/24

Marți, 29 octombrie, ora 19.00, Editura Litera organizează la Institutul Cervantes din București o întâlnire cu scriitorul Toshikazu Kawaguchi, una din cele mai îndrăgite voci ale literaturii japoneze contemporane.

18
/10
/24

Sâmbătă, 19 octombrie 2024, la ora 18.00, la librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara are loc lansarea, în premieră națională, a celui mai recent roman al scriitorului și traducătorului Marin Mălaicu-Hondrari, „Clandestin”, apărut recent la Editura Trei.