„Cinema în aer liber”, din 3 august în Parcul Alexandru Ioan Cuza
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-in-aer-liber-din-3-august-in-parcul-alexandru-ioan-cuza/

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza – Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

Un articol de Liliana Matei|29 iulie 2014

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber va avea loc duminică, 3 august, de la ora 20.00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza – Insula Pensionarilor, cu un concert Bosquito, urmat de un spectacol în premieră al trupei de world music Imam Baildi. Trupa din Grecia vine cu un show de saxofon balcanic, trompetă, solo-uri de cimpoi şi riff-uri de chitară.

În cadrul celei de-a 3-a ediţii a cinematografului în aer liber, publicul cinefil va putea viziona 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum şi proiecţii clasice. Timp de şase săptămâni, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România.

Dintre acestea, cinci filme vor putea fi urmărite în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.

Ineditul celei de-a 3-a ediţii de „Cinema în aer liber” îl reprezintă proiecţiile clasice readuse în atenţia publicului: trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T Extraterestul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Evenimentul „Cinema în aer liber” este parte a proiectului „Caravana Metropolis” şi s-a desfăşurat pentru prima dată în Sectorul 3 în anul 2012. De-a lungul celor două ediţii, proiecţiile au adunat în jurul celui mai mare ecran gonflabil 45.000 de persoane.

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Un episod din serialul de desene animate rusesc "Mașa și Mișka", de mare succes în toată lumea, care povestește aventurile unei fetițe și ale unui urs, a depășit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit "Mașa-Kașa", fetița descurcăreață pregătește cașă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

23
/12
/15

INTERVIU „Îmi plac cel mai mult genurile amestecate – dramediile”, spune actriţa Mihaela Sîrbu, cunoscută pentru roluri din filme-reper recente ale Noului Cinema Românesc, precum „Aferim!”, „Toată lumea din familia noastră” şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Un interviu special despre actoria de film.

22
/12
/15

Actorul Andi Vasluianu interpretează rolul principal în cel mai recent proiect cinematografic al Iuliei Rugină, "Breaking News", alături de o adolescentă în vârstă de 15 ani, Voica Oltean, iar filmările pentru acest lungmetraj se vor încheia la sfârşitul lunii februarie.

21
/12
/15

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Oscar și au șanse la o nominalizare: Mustang (Franța) și Le tout nouveau testament (Belgia). Celelalte filme din program: Aferim!, The Assassin, Rams și Arabian Nights.

21
/12
/15

Anul 2015 a fost unul destul de bun pentru cinematografia română, după un dezastruos 2014: peste 20 de lungmetraje de ficţiune şi documentare, dintre care multe debuturi, lansate în cinematografe sau exclusiv la HBO, prezenţe în festivaluri importante şi câteva premii.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.