Colectie online despre Revolutie disponibila in curand
https://www.ziarulmetropolis.ro/colectie-online-despre-revolutie-disponibila-in-curand/

Prima colecţie online despre Revoluţia Română va putea fi accesată din 16 decembrie, telespectatorii putând să redescopere „evenimentul care a schimbat istoria ţării”.   „Revoluţia Română a pornit din stradă, a ajuns la Televiziune şi de aici în lumea întreagă. După 23 de ani, portalul Televiziunii Române redeschide dosarul Revoluţiei într-un proiect fără precedent pentru […]

Un articol de |13 decembrie 2012

Prima colecţie online despre Revoluţia Română va putea fi accesată din 16 decembrie, telespectatorii putând să redescopere „evenimentul care a schimbat istoria ţării”.

 

„Revoluţia Română a pornit din stradă, a ajuns la Televiziune şi de aici în lumea întreagă. După 23 de ani, portalul Televiziunii Române redeschide dosarul Revoluţiei într-un proiect fără precedent pentru online-ul românesc”, se spune în comunicatul TVR.

Din 16 decembrie, publicul are posibilitatea de a accesa prima colecţie online despre Revoluţia Română, pentru a redescoperi evenimentul care a schimbat istoria ţării şi pentru a înţelege rolul pe care TVR l-a jucat în schimbarea naţiunii.

Astfel, în intervalul 16 – 22 decembrie, TVR+ va prezenta în fiecare zi câte un episod dintr-o selecţie amplă a materialelor din Arhiva TVR, cu cele mai relevante momente din desfăşurarea evenimentelor de acum 23 de ani.

 

Cele şapte episoade sunt menite să marcheze prin conţinutul lor cele mai frământate zile ale Revoluţiei, după cum urmează: 16 decembrie 2012 – „Revoluţia în ţară”; 17 decembrie 2012 – „Sfârşitul domniei lui Ceauşescu”; 18 decembrie 2012 – „TVR – Centru de putere”; 19 decembrie 2012 – „Biserica şi Revoluţia”; 20 decembrie 2012 – „Călăi şi victime”; 21 decembrie 2012 – „Voci româneşti despre libertate”; 22 decembrie 2012 – „Averea Ceauşeştilor”.

Potrivit comunicatului, Arhiva Televiziunii Române deţine una dintre cele mai bogate colecţii de documente audiovizuale despre Revoluţia Română din decembrie 1989. Realizarea celor şapte episoade ce vor fi difuzate  aparţine redactorilor Arhivei TVR: Mihai Ciobanu, Gabi Fiter, Irina Bordeianu, Denisa Badea şi Irina Negraru.

„Ei sunt cei care, prin munca lor de cercetare şi recatalogare a colecţiei „Revoluţia Română”, au descoperit imagini inedite ce au fost difuzate doar în decembrie 1989. Astfel, conceptul colecţiei online are în vedere reconstituirea evenimentelor Revoluţiei prin prisma a ceea ce s-a văzut la televizor în acele zile, cu momentele încărcate de emoţia şi dramatismul evenimentelor. Cu ajutorul editorului Marius Butnariuc, aceste imagini unice sunt prezentate într-un pachet grafic de excepţie, cu un montaj dinamic”, se mai spune în comunicat.

Portalul video al Televiziunii Române  a fost lansat pe 12 iunie 2012, fiind platforma care a oferit live unele dintre cele mai importante transmisiuni sportive din acest an: EURO 2012 şi Jocurile Olimpice de la Londra, meciurile din Liga Campionilor şi cele ale echipei naţionale de fotbal transmise de TVR. Vizitatorii portalului pot urmări emisiile tuturor canalelor TVR, pot viziona înregistrările emisiunilor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional.

Portalul oferă şi conţinut exclusiv online, precum concertul Jon Lord în România, dar şi secţiunea ce cuprinde contribuţia TVR la parteneriatul cu Google. Concret, TVR şi Google au lansat pe 8 noiembrie, în parteneriat, o colecţie online de materiale video şi texte sub titlul „Căderea Cortinei de Fier”, dedicată Revoluţiei din 1989, un proiect la care televiziunea publică a lucrat timp de şapte luni şi care este disponibil pe platforma Google Cultural Institute.

În perioada 12 iunie – 10 decembrie 2012,tvrplus a înregistrat 5.297.332 de accesări, dintre care 1.856.852 vizite şi 788.181 vizitatori unici, se mai spune în comunicatul TVR.

 

Sursa: Mediafax

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]