CRONICĂ DE FESTIVAL UnderCloud: Festivalul care îl prezintă pe Marius Manole într-o piesă regizată de Radu Beligan
https://www.ziarulmetropolis.ro/cronica-de-festival-undercloud-festivalul-care-il-prezinta-pe-marius-manole-intr-o-piesa-regizata-de-catre-radu-beligan/

În de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român publicul a vizionat două producţii inedite, de teatru-dans şi teatru acrobatic.

Un articol de Elena Simion|22 august 2013

În cea de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român, publicul a vizionat două producții inedite, de teatru-dans și teatru acrobatic.

Seara a fost deschisă de „Zic Zac, o producție  UNATC& Godot Cafe Teatru, realizată de Andreea Gavriliu și Ștefan Lupu, cărora li s-a alăturat în distribuție Gabriel Costin.

Spectacolul surprinde etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Coregrafia înglobează totul sub forma unei călătorii psihedelice și este asezonată cu umor și multă muzică.

Curtea Muzeului Țăranului a devenit neîncăpătoare la începerea primului spectacol de teatru acrobatic din România – „Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos”, regizat de Chris Simion.

Punctul de pornire este nuvela „Pescărușul’’ Jonathan Livingston de Richard Bach., în care vocile actorilor Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoș Olaru susțin mesajul emoționant transmis prin mișcările uimitoare ale acrobaților trupei Xtreme.

Coregrafia lui  Doru Moiș taie respirația spectatorilor prin complexitatea, dar și prin delicatețea mișcărilor. Ziua de astăzi, cea de-a treia a festivalului, va începe cu „Dontcrybaby” de Catinca Drăgănescu şi în regia lui Eugen Jebeleanu.

Actorii Conrad Mericoffer, Ştefan Huluba, Nicoleta Lefter, Camelia Pintilie, Cristina Drăghici, Silvian Vâlcu se întâlnesc într-o poveste cu iz de Scufiță roșie modernă, suținută de jocul de lumini și de muzică.

O poveste complicat de simplă

A doua piesă, „Fă-mi loc!”“, de Anthony Michineau, este o producție a Asociației Inspiră, în regia lui Radu Beligan. Actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole se întâlnesc în gara unei povești de dragoste presărate cu mult umor.

Hazardul îi aduce pe Camilla și pe Manuel împreună în miez de noapte, în ajunul Crăciunului, în cușeta unui tren. El – timid și îndrăgostit de o soție care l-a abandonat în ciuda sacrificiilor pe care le face; ea –  o tânără cochetă și plină de curaj.

Povestea e simplă, dar interpretarea celor doi actori ține publicul în priză, îl uimește prin delicatețea și prin simplitatea gesturilor în care se regăsește fiecare om atunci când lasă conveniențele sociale să cadă.

Marius Manole la UnderCloud

Marius Manole este unul dintre cei mai solicitați actori ai momentului, jucând în 10 spectacole la acest final de vară. Acestui maraton actoricesc i se adaugă repetițiile pentru noi piese la TNB și la Teatrul Metropolis, precum și susținerea tinerilor actori.

El spunea într-o interviu pentru radio că publicul trebuie să guste și producțiile noi din Festivalul UnderCloud. De asemenea, consideră că acest festival de teatru independent dă șansa unor tineri foarte talentați, dar încă necunoscuți de public, să arate cât de valoroși sunt.

Info:

Spectacolele de licență premiate la Gala Absolvenților din 2013: „Clasa noastră”, „Pisica verde”, „Omul pernă” și „Kairos” vor avea intrarea va fi liberă.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții.

Biletele sunt puse în vânzare la Clubul Țăranului și online  pe www.bilete.ro . Prețul unui bilet este de 35 de lei, iar la 10 bilete achiziționate direct de la organizatori primiți o invitație la un spectacol.

Pentru informații puteți suna la 0727.100.856 sau puteți consulta pagina www.daya.ro.

Foto credit: Elena Simion

 

25
/11
/15

Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. În atmosfera selectă a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), sre vor cânta piese celebre, în interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică de cameră din Europa, Trio Enescu

25
/11
/15

În 2 decembrie se împlinesc 65 ani de la trecerea în eternitate a pianistului-simbol pentru arta interpretativă românească, Dinu Lipatti, prilej pentru Radio România Muzical de a-i dedica acestei mari personalități o serie de evenimente: o emisiune-maraton, un recital și un simpozion de muzicologie.

24
/11
/15

Teatrul Foarte Mic își întrerupe activitatea de spectacole începând de astăzi, 24 noiembrie. La rândul său, Teatrul Nottara și-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru. Ambele decizii au venit ca urmare a legii promulgate recent prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic ridicat.

24
/11
/15

Ţi-ai imaginat vreodată că poţi să faci revelionul în teatru? Pe 31 decembrie de la ora 19:00, actorii În Culise te invită să petreci o noapte pe care ţi-o vei aminti tot restul vieţii. Cu program de spectacol şi comedie românească, bucate alese şi licori delicioase, cea de-a cincea ediţie a Revelionului ca Altădată transformă mansarda din La Scena (Calea Călăraşilor nr. 55) într-un loc ideal pentru a sărbători trecerea dintre ani.

24
/11
/15

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, la Grădina Verona are loc #Colectiv Delivery, un târg creativ în urma căruia încasările sunt donate integral în beneficiul răniților din Colectiv.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".