Dans zi de zi: UnShame Dance
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-zi-de-zi-unshame-dance/

Irina Marinescu de la asociaţia Developing Art a iniţiat UnShame Dance, un proiect care aduce împreună opt coregrafe şi trei muzicieni cu care explorează diferite tehnici şi abordări ale dansului contemporan, pentru cei care vor să danseze şi nu au făcut-o niciodată.

Un articol de |15 septembrie 2021

Irina Marinescu pornește acest demers de la „cum te simți”, de la personalitatea corpului fiecărui om, de la conștientizarea spațiului și ritmului interior. UnShame Dance este despre cum să-ți creezi dansul propriu și personal.

UnShame Dance înseamnă un mod de a-ți cunoaște corpul prin mișcare și creație. Din septembrie până în octombrie, Irina Marinescu și coregrafele din proiect se întâlnesc să danseze fără sfială în spațiile publice și private ale orașului, dar și online, pentru publicul care nu poate să participe fizic.

Sunt trei evenimente cu muzică live, unde au loc și atelierele matinale de dans și mișcare denumite Body Breakfast, susținute de artiști ale căror stiluri variază de la beatboxing la muzică electronică, la muzica plantelor: Denis Bolborea, Alexandros Raptis și Lala Mișosniky, și nouă ateliere de dans contemporan care oferă perspective și tehnici diferite, susținute de coregrafe din București: Irina Marinescu, Alina Ușurelu, Andreea Novac Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc, Cristina Lilienfeld, Ioana Marchidan, Alexandra Mihaela Dancs și Carmen Coțofană.

Pe final de toamn,ă UnShame Dance lansează primul tutorial de anatomie funcțională în limba română, despre anatomie și cum să o folosim în mișcare.

Programul evenimentelor:

19 septembrie ||| Prima zi

Parcul Drumul Taberei și Linotip (Centru Independent Coregrafic, str. Strada Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, corp C, Etaj 1)

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Denis Bolborea & încălzire cu Irina Marinescu, Parcul Drumul Taberei

Accesul este liber

12:30 – 14:00 – Atelier dans contemporan cu Ioana Marchidan la Linotip – Centru Independent Coregrafic

15:00 – 16:30 – Atelier dans contemporan cu Andreea Novac la Linotip – Centru Independent Coregrafic

17:00 – 18:30 – Atelier dans contemporan cu Irina Marinescu  la Linotip – Centru Independent Coregrafic

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

25 septembrie ||| A doua zi

Parcul Carol

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Alexandros Raptis și încălzire cu Irina Marinescu în Parcul Carol

Accesul este liber

12:30 – 14:30 – Atelier body & voice release cu Alina Ușurelu

15:00 – 17:00 – Atelier dans contemporan cu Cristina Lilienfeld

17:30 – 19:30  – Atelier dans contemporan cu Carmen Coțofană

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

9 octombrie ||| ||| A treia zi

Ponton Lacul Floreasca

11.00 – Body Breakfast cu muzică live Lala Mișosniky și încălzire cu Irina Marinescu @ Ponton Lacul Floreasca

Accesul este liber.

12.30 – 14.30 – Atelier dans contemporan cu Mariana Gavriciuc

15.00 – 17.00 –  Atelier dans contemporan cu  Alexandra Mihaela Dancs

17.30 – 19.30 – Atelier dans contemporan cu Simona Deaconescu (interior)

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

27 octombrie ||| Partea a patra

la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

20:00 – 20:30 – Lansarea primului episod din seria de tutoriale de anatomie funcţională Body Anatomy

20:30 – 22:00 – Jam session cu Alexandros Raptis, Denis Bolborea şi Lala Mișosniky

Accesul este liber.

Programul este dedicat celor care vor să lucreze cu resursele ascunse ale corpului pentru a trece peste constrângerile pe care le au legate de propriul corp, dar și pentru a integra dansul în viața lor de zi cu zi. Participarea la atelier se face pe bază de înscriere și confirmare de plată până 18, 24 septembrie, respectiv 8 octombrie, adică cel târziu cu o zi înainte evenimentului, pe [email protected] . Numărul maxim de participanţi pentru atelierele de dans contemporan este de 15 persoane.

Plata se face: prin Paypal: https://paypal.me/developingart; prin transfer bancar: RO73BRDE410SV80453064100 cu menţiunea “UnShame Dance”

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Proiectul Body Anatomy face parte din Programul CORP finanţat de Ministerul Culturii prin programul ACCES.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.