David Gothard şi Tracy Collier vor veni în decembrie la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/david-gothard-si-tracy-collier-vor-veni-in-decembrie-la-bucuresti/

Regizorul David Gothard şi actriţa Tracy Collier, personalităţi marcante ale teatrului britanic, vor fi prezenţi, în luna decembrie, la Bucureşti, în cadrul primului modul al proiectului „London Calling”.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Regizorul David Gothard şi actriţa Tracy Collier, personalităţi marcante ale teatrului britanic, vor fi prezenţi, în luna decembrie, la Bucureşti, în cadrul primului modul al proiectului „London Calling“.

Astfel, în perioada 6-8 decembrie, se va desfăşura un masterclass cu tema „Kantor/Beckett/New Writing”, susţinut de David Gothard, iar între 13 şi 15 decembrie, Tracy Collier va susţine un masterclass despre Tehnica Alexander Laban.

Proiectul „London Calling” constă într-o serie de întâlniri, conferinţe şi workshopuri susţinute de profesori şi personalităţi ale teatrului londonez la Bucureşti, găzduite de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi adresate tuturor studenţilor universităţii, dar şi profesioniştilor din afara ei.

În urma workshopurilor, doi tineri studenţi vor participa în 2014 la stagii de pregătire la Londra, coordonate de cele două personalităţi teatrale.

Tracy Collier şi-a început cariera de actriţă în 1979 cu turnee în Italia, jucând diferite roluri în musicaluri, spectacole de teatru şi televiziune. La revenirea în Marea Britanie, aceasta a jucat pe scenele teatrelor de repertoriu din ţară, precum şi la Drury Lane în Texas.

David Gothard

Afişul evenimentului la care va participa David Gothard 

Printre spectacolele care au consacrat-o se numără „Oklahoma”, „Hiawatha”, „One for the Road”, „The Birtdwatcher”, „Seven Brides for Seven Brothers” (premieră britanică), „The Dancing Years” şi „Alice in Wonderland”.

David Gothard a fost director artistic al Riverside Studios, Londra unde, alături de Tadeusz Kantor, Miro, Shuji Terayama şi mulţi alţii a construit o punte între performance şi teatru. Este iniţiator al celebrului festival Dance Umbrella.

Ca regizor, îşi împarte activitatea între Abbey Theatre din Dublin, Derry din Irlanda de Nord şi Writers Workshop pe care îl susţine la Universitatea din Iowa. De asemenea, regizorul este conferenţiar invitat la The Slade, de la Londra, şi profesor la Chelsea College of Art şi National Film School, notează Mediafax.

Evenimentul este susţinut de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L. Caragiale” cu sprijinul Institutului Cultural Român. Proiectul a fost iniţiat de Alexandru Nagy, masterand în pedagogie teatrală la UNATC.

Foto credit: Hollins Playwright’s Lab, GaugeDanceTheatre, foto cu David Gothard

25
/11
/15

Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. În atmosfera selectă a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), sre vor cânta piese celebre, în interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică de cameră din Europa, Trio Enescu

25
/11
/15

În 2 decembrie se împlinesc 65 ani de la trecerea în eternitate a pianistului-simbol pentru arta interpretativă românească, Dinu Lipatti, prilej pentru Radio România Muzical de a-i dedica acestei mari personalități o serie de evenimente: o emisiune-maraton, un recital și un simpozion de muzicologie.

24
/11
/15

Teatrul Foarte Mic își întrerupe activitatea de spectacole începând de astăzi, 24 noiembrie. La rândul său, Teatrul Nottara și-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru. Ambele decizii au venit ca urmare a legii promulgate recent prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic ridicat.

24
/11
/15

Ţi-ai imaginat vreodată că poţi să faci revelionul în teatru? Pe 31 decembrie de la ora 19:00, actorii În Culise te invită să petreci o noapte pe care ţi-o vei aminti tot restul vieţii. Cu program de spectacol şi comedie românească, bucate alese şi licori delicioase, cea de-a cincea ediţie a Revelionului ca Altădată transformă mansarda din La Scena (Calea Călăraşilor nr. 55) într-un loc ideal pentru a sărbători trecerea dintre ani.

24
/11
/15

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, la Grădina Verona are loc #Colectiv Delivery, un târg creativ în urma căruia încasările sunt donate integral în beneficiul răniților din Colectiv.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".