„Despre oameni şi melci”, la Festivalul de la Chicago.
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-oameni-si-melci-la-festivalul-de-la-chicago/

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, îşi începe parcursul internaţional în SUA, prin proiecţia care va avea loc la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Chicago (11 – 25 octombrie). Astfel, filmul va fi prezentat în secţiunea World Cinema Program, urmând să fie proiectat la Chicago […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, îşi începe parcursul internaţional în SUA, prin proiecţia care va avea loc la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Chicago (11 – 25 octombrie).

Astfel, filmul va fi prezentat în secţiunea World Cinema Program, urmând să fie proiectat la Chicago sâmbătă şi duminică. Secţiunea World Cinema Program a Festivalului de la Chicago prezintă cele mai recente producţii ale unor regizori consacraţi la nivel mondial.
 
 
 
La ediţia din 2011 a festivalului au fost prezentate filmele unor regizori precum Simon Staho, Nuri Bilge Ceylan, Ruben Östlund, Mathieu Amalric, Karim Aïnouz şi Béla Tarr .

Lungmetrajul lui Tudor Giurgiu va concura apoi în competiţia internaţională a celei de-a 28-a ediţii a Festivalului de Film de la Varşovia (12 – 21 octombrie) şi în secţiunea competiţională „Meeting Point” a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid (20 – 27 octombrie).

Anul trecut, filmul „Superman, Spiderman sau Batman”, în regia lui Tudor Giurgiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid.

„Despre oameni şi melci” a fost inclus în topul celor mai vizionate filme româneşti ale ultimului deceniu, înregistrând, de la premiera sa care a avut loc la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) anul acesta şi până în prezent, un număr de 51.341 de spectatori.

Acţiunea filmului „Despre oameni şi melci” se petrece în 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Din distribuţie fac parte actorii români Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu şi actorii francezi Jean François Stevenin şi Robinson Stevenin.

Scenariul filmului îi aparţine lui Ionuţ Teianu, Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore.

Filmul este distribuit în cinematografe de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

 

Sursa: Mediafax

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.