Elvis Presley, în 12 fotografii rare
https://www.ziarulmetropolis.ro/elvis-presley-in-12-fotografii-rare/

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năştea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreţ cu scuza că bicicleta pe care şi-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei…

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2017

În tinereţe, viitorul star a muzicii munceste în diferite locuri pentru a-şi sprijini familia, în paralel urmând liceul şi continuând să cânte la chitară.

Sute de discuri de aur sau de platină, primite pentru cele peste un miliard (!) de discuri vândute, 14 nominalizari la premiile Grammy, dintre care trei câştigate, premiul pentru întreaga carieră, decernat la vârsta de 36 de ani sunt numai câteva dintre onorurile pe care Elvis Presley le-a primit de-a lungul scurtei sale cariere.

elvis

La premiera filmului Love Me Tender, in august, 1956

Pe 1 decembrie 1957, la filmarea unui clip publicitar

In Memphis, 1956

elvis 18 Elvis si familia sa Elvis, In Germania

Cu Nancy si Frank Sinatra

Pe 8 ianuarie 1960, la cea de-a 25-a sa aniversare, alături de viitoarea sotie, Priscilla Beaulieu

elvis 222

Cu Natalie Wood, pe 31 octombrie 1956

 

Foto: Elvis Presley – facebook.com/groups/elvisdpictures

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

08
/11
/20

„Înainte de orice vilegiatură și sportivitate, bucureștenii vor câștiga să vadă Bucureștii, care în fiece răspântie sunt alții și la fiece zece metri păstrează pentru călător o surpriză o bijuterie și o recompensă”. Așa scria Tudor Arghezi în „Cu bastonul prin București”.

29
/09
/20

Acum când, în alte vremuri, am fi fost în plină redeschidere de stagiuni teatrale, vă propunem câteva gânduri despre bucuriile teatrului și de teatrul vieții prin vorbele lăsate de unii dintre oamenii cei mai minunați ai teatrului românesc, plecați din păcate dintre noi: Ștefan Bănică, Radu Beligan, Cătălina Buzoianu, Ștefan Iordache, Marin Moraru și Olga Tudorache.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.