Festivaluri sacre de iarnă din Japonia de Nord într-o inedită expoziţie de fotografie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivaluri-sacre-de-iarna-din-japonia-de-nord-intr-o-inedita-expozitie-de-fotografie/

Miercuri, 15 mai 2013, de la ora 19.00, la Galeria de Artă a Sălii MEDIA, Hashimoto Yashinori revine la Teatrul Naţional din Bucureşti cu ocazia vernisajului celei de-a doua expoziţii ale sale de fotografie.

Un articol de Andrada Văsii|12 mai 2013

Miercuri, 15 mai 2013, de la ora 19.00, la Galeria de Artă a Sălii MEDIA, Hashimoto Yashinori revine la Teatrul Naţional din Bucureşti cu ocazia vernisajului celei de-a doua expoziţii ale sale de fotografie, cu imagini spectaculoase  suprinse în zece oraşe ale  Japoniei de Nord.

Veţi descoperi în aceste fotografii, realizate recent (în ianuarie şi februarie 2013), zece festivaluri şi  ritualuri de iarnă nipone dedicate divinităţilor, o lume practic necunoscută nouă, degajând un farmec exotic, surprins de ochiul  pasionatului artist fotograf nipon.

Expoziţia „Festivaluri sacre de iarnă din Japonia de Nord dedicate divinităţilor“ este organizată de Asociaţia Culturală Româno-Japoneză şi Teatrul Naţional „I.L.Caragiale“ din Bucureşti, în cadrul programului „TNB Parateatral-Arte Vizuale“, în colaborare cu Asociaţia Culturală şi economică România-Japonia.

Vernisajul din 15 mai ora 19.00, va avea loc în prezenţa autorului. Cuvântul de deschidere va fi rostit de Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“.

Expoziţia rămâne deschisă din 15 mai până în data de 3 iunie 2013, la Sala Media (intrarea prin str. Tudor Arghezi), de marţi până duminică, între orele 14.00-18.30.

Foto credit:Hashimoto Yashinori

25
/08
/21

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediție – un proiect dedicat scenei tinere, inițiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediție a fost dedicată absolvenților universităților de artă, care au participat la o expoziție de grup la MNAC și la o expoziție personală la SwitchLab.

24
/08
/21

Art Safari urcă în autobuzele STB și călătorește prin tot Bucureștiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătorește” în București grație ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari și Societatea de Transport București.

19
/08
/21

„Relația dintre arte și cultură și mediul construit este simbiotică. Având experiența evenimentelor Therme Forum de mare succes din 2018, 2019 și 2020, vom discuta cu lideri din domeniul artistic, designeri, artiști și arhitecți de talie mondială despre schimbările din lume, respectiv despre relația dintre tendințele și presiunile care ne modelează mediul construit și interacțiunile și impactul artelor și al culturii asupra vieților noastre și asupra evoluției artelor.”

18
/08
/21

Au trecut 4 luni de când TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] a făcut cunoștință cu publicul. Între timp, am lansat o parte dintre evenimentele noastre și le pregătim de zor pe celelalte. Pe 12 august, în timpul săptămânii Pride 2021, ne-am strâns în grădina organizației MozaiQ pentru a face un bilanț cu ce s-a întâmplat până acum în cadrul proiectului și ce urmează să se întâmple în următoarele luni.

18
/08
/21

Bucharest International Dance Film Festival 2021, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București, prezintă sub tema Potential Worlds, pe lângă cele 34 de titluri din competiții, o selecție de patru documentare puternice și captivante despre deschizători de drumuri și evenimente artistice memorabile: „Sisters with Transistors” (r. Lisa Rovner), „Ailey” (r. Jamila Wignot), „512 Hours” (r. Adina Istrate, Giannina La Salvia) și „Summer of Soul” (r. Ahmir “Questlove” Thompson).

04
/08
/21

Ideo Ideis Festivalul #16 propune o săptămână intensă cu un program artistic și social variat, creat atât pentru trupe de liceeni, cât și pentru comunitățile din Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu.Vrem astfel ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire.

03
/08
/21

Scopul proiectului Eforie Colorat - Intervenție Culturală este să aducă laolaltă artiști plastici și oameni preocupați de bunăstarea mediului înconjurător. Iar pentru că arta nu trebuie să existe numai în galerii, evenimentele au fost concepute astfel încât publicul larg să fie implicat, direct sau indirect, în procesul de creație.

23
/07
/21

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

21
/07
/21

Asociația Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat - Intervenție culturală” inițiază un demers artistic și ecologic ce va schimba atmosfera și peisajul în cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud.

21
/07
/21

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

21
/07
/21

Începând de joi, 22 iulie 2021, în clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași, vor funcționa 5 noi muzee: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iași. În ziua inaugurării, intrarea la toate muzeele componente va fi gratuită.