Fotocronica – despre fotografia romaneasca
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotocronica-despre-fotografia-romaneasca/

Asociatia Bucurestiul meu drag impreuna cu Biblioteca Nationala a Romaniei va invita joi 29 noiembrie 2012 ora 18.30 la Biblioteca Nationala la intalnirea ”Fotocronica – file de poveste despre fotografia romaneasca si lansarea “Bibliotecii din Biblioteca – Aurel Mihailopol”. O expozitie de fotografie de exceptie, cu fotografii facute inainte de 1989. Aceasta expozitie ar putea […]

Un articol de Andrada Văsii|29 noiembrie 2012

Asociatia Bucurestiul meu drag impreuna cu Biblioteca Nationala a Romaniei va invita joi 29 noiembrie 2012 ora 18.30 la Biblioteca Nationala la intalnirea ”Fotocronica – file de poveste despre fotografia romaneasca si lansarea “Bibliotecii din Biblioteca – Aurel Mihailopol”.

O expozitie de fotografie de exceptie, cu fotografii facute inainte de 1989. Aceasta expozitie ar putea fi germenele Muzeului de Fotografie, un muzeu de care avem nevoie si din pacate nu exista.

Vor expune si povesti:

Daniel Badescu,
Dan Ioan Dinescu,
Nic Hanu,
Dinu Lazar,
Gheorghe Maican,
Andrei Pandele,
Emanuel Parvu,
Clara Spitzer,
Francisc Vaida,

“Biblioteca din Biblioteca – Aurel Mihailopol”, este o sectiune a bibliotecii nationale dedicata fotografiei. Cu aceasta ocazie vom putea admira o expozitie Aurel Mihailopol, invitata Diana Mihailopol fiica artistului.

 

 

 

Sursa: HotCity

12
/07
/16

„Dacă privim cu atenţie un animal, avem sentimentul că înlăuntrul lui se ascunde un om care-şi bate joc de noi”, zice undeva Canetti. Scriitor. Unul dintre cei mari. Şi subevaluaţi. Dar e mai bine aşa. Decât să fie snobat aiurea mai bine să fie citit de cei care (îl) merită. În ciuda rezonanţei latine a numelui, Canneti s-a născut în Bulgaria, a scris magistral în germană şi a devenit cetăţean britanic mai spre final. Un cosmopolit. Nu ştiu câte lire ar fi dat pe Brexit, însă mi-am amintit de vorbele lui privind tabloul optimilor de finală.

12
/07
/16

Motto : „Prin asta eşti celebră-n Orient, O, ţară tristă, plină de humor...” (Cu voi - George Bacovia) Chiar dacă părea greu de crezut, soarele a răsărit și după ce echipa națională a fost învinsă și trimisă acasă de către Albania. Sunt ceva nori pe cer, dar garantez că vor trece și aceștia.

12
/07
/16

„Într-o vale îndepărtată din Iugoslavia, se pare că locuitorii au abolit hazardul, graţie unei aruncări speciale de zaruri”. Am citit asta undeva, nu mai ştiu unde, după cum nu sunt sigur nici dacă asta e forma exactă a citatului sau doar o aproximare personală. Oricum, capturează esenţialul. Ce ştiu însă cu precizie e că respectiva vale nu era pe teritoriul Croaţiei de azi. Dacă era, meciul cu Portugalia ar fi fost o formalitate.

12
/07
/16

Campionatul European de Fotbal s-a sfârșit cu victoria Portugaliei – e un amănunt care nu v-a scăpat, nu avea cum, în nebunia cu care totul se anunță acum, fără prea multe explicații. Încerc, totuși, o explicație culturală - și fotbalul creează cultură, nu știați? De ce Portugalia?

12
/07
/16

INTERVIU Născut în 1992, Ion Indolean este critic de cinema şi, mai nou, regizor. Primul său film, experimentalul „Discordia”, a câştigat premiul pentru cel mai bun debut românesc la TIFF. „Nu-mi plac regulile, convenţiile, normele”, spune Ion Indolean, a căruit radicalitate i-a intrigat pe mulţi dintre cei care i-au văzut filmul.

12
/07
/16

 Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 14 iulie și vineri, 15 iulie, de la orele 18:00, avanpremiera spectacolului „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija.

12
/07
/16

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” continuă periplul prin ţară după ce, timp de o săptămână, publicul din Tulcea a fost invitat să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme româneşti realizate în ultimii ani.

12
/07
/16

"MOVING van GOGH": Holograma pictorului Vincent van Gogh, instalații audio-video ale picturilor celebrului artist și floarea-soarelui animată, într-o expoziție interactivă, la Castelul Cantacuzino.

12
/07
/16

Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac continuă seria de concerte în această vară, în clădiri unice de patrimoniu din România. Concertele SoNoRo Conac vor oferi un bun prilej iubitorilor de muzică și de arhitectură, să călătorească în țară pentru a se bucura de o minunată împletire a celor două arte.

12
/07
/16

Şi-am putea continua urmuzian, de vară: pelicanul sau babiţa? Bruce Lee sau Van Damme? Messi sau Cristiano Ronaldo? La ultima interogaţie răspunsul tocmai s-a simplificat.

11
/07
/16

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.