HomeFest revine în casele bucureștenilor 
https://www.ziarulmetropolis.ro/homefest-revine-in-casele-bucurestenilor/

HomeFest, primul festival artistic care se desfăşoară în spaţii locuite din oraş, are dor de casă. De aceea, la nici jumătate de an de la cea de-a doua ediţie, festivalul revine în în apartamentele bucureştenilor, între 15 şi 25 martie, cu teatru, film, performance şi discuţii despre cultura locuirii.

Un articol de Liliana Matei|23 februarie 2016

Programul ediției a treia va reuni artiști locali și străini care-și vor experimenta creațiile în sufragerii și dormitoare. Aceste noi spații de performance, marca HomeFest, vor găzdui de la piese de Shakespeare și Cehov la creații de dans contemporan. Festivalul se va deschide cu spectacolele austriecilor Maria Hera și Thanh Hoa Luong, FAMILY Dreaming și Lucid VITA, făcute posibile prin parteneriatul cu Forumul Cultural Austriac.

Alice Pons și Olivia Rechowsky vor performa într-un spectacol care a întâmpinat mare succes în Amsterdam, iar invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, va aștepta publicul la o discuție surpriză. Această ediție a festivalului a rezervat un loc special și pentru film, reunind o serie de filme documentare despre locuire, realizate de asociația Vira, Mugur Grosu, Charlotte Gregoir și Anne Schiltz. Rezervările se vor deschide la începutul lunii martie.

HomeFest redesenează harta orașului și marchează puncte de interes cultural în blocuri și case din cartierele bucureștene. Din Rahova până în Grozăvești sau Vitan, festivalul traversează orașul în lung și în lat și vizitează apartamente deschise pentru cultură și pentru vecini.

HomeFest face parte dintr-un demers mai amplu, marca Homemade Culture, care își propune să promoveze spațiul locuit ca scenă de spectacol și să încurajeze, astfel, apropierea spectatorului de artist și de actul artistic. Pe termen lung, Homemade Culture își propune să cartografieze blocurile cartierelor bucureștene în care se pot desfășura evenimente culturale, cu beneficii pentru locuitorii orașului, oricât de departe de centru și de scena artistică ar fi ei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.