Imaginaţia de la festivalul de teatru Ideo Ideis, în varianta pentru smartphone
https://www.ziarulmetropolis.ro/imaginatia-de-la-festivalul-de-teatru-ideo-ideis-in-varianta-pentru-smartphone/

Ideo Ideis, festivalul de teatru tânăr care se desfăşoară în fiecare august la Alexandria, este o baie de entuziasm şi de creativitate, în cadrul a nouă zile de educaţie alternativă la care, până acum, aveau acces doar elevii care se înscriseseră în competiţie. Începând cu săptămâna aceasta, spiritul Ideo Ideis poate fi gustat şi pe site-ul Indygen.ro.

Un articol de Adina Scorţescu|11 iulie 2013

Ideo Ideis, festivalul de teatru tânăr care se desfășoară în fiecare august la Alexandria, este o baie de entuziasm și de creativitate, în cadrul a nouă zile de educație alternativă la care, până acum, aveau acces doar elevii care se înscriseseră în competiție și cei câțiva vizitatori. Începând cu săptămâna aceasta, spiritul Ideo Ideis poate fi gustat și pe site-ul Indygen.ro.

Filmulețele produse de Ideo Ideis pentru Indygen.ro le împărtășesc tinerilor know how despre teatru, jocuri de imaginație, exerciții de autocunoaștere și creativitate.

„Am fost extrem de încântați să luăm parte la Revoluția Indygen! Este un proiect extrem de îndrăzneț și ambițios! E mai mult decât un serviciu nou de telefonie mobilă; e un proiect care înțelege nevoile tinerei generații și care vrea, cu ajutorul nostru și al altor parteneri, să ofere acces la comunități educaționale și să îi ajute pe tinerii români să-și valorifice potențialul creativ”, spune Andreea Borțun, Co-Președinte Ideo Ideis.

Vizitator la Ideo Ideis

Câteva dintre lecțiile despre teatru pot fi condensate în materiale video, ca de exemplu cel de mai jos (Sfaturile prezentate de actorii Alexandru Pavel și Adrian Nicolaie, traineri la Ideo Ideis, au fost înregistrate la ediția de anul trecut a festivalului).

Însă restul – de la atelierele de coregrafie și dramaturgie, până la spectacolele invitate, proiecțiile de filme și master-class-urile (ținute de nume importante, ca de exemplu – anul trecut – Marcel Iureș) – merită să fie descoperite live, indiferent de vârstă. Pentru pachetul de vizitator se poate opta până pe 15 iulie.

Anul acesta, festivalul are loc între 8 și 16 august.

Foto: Adi Bulboacă

16
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Deşi o vizionare pe un cât mai mare ecran de cinema nu e de lepădat, „The Revenant”, noul film al lui Iñárritu, suferă de mania monumentalităţii: fiecare secvenţă pare realizată pentru a asalta spectatorul printr-un naturalism care devine un simplu scop în sine, nu un mijloc spre altceva.

16
/01
/16

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă, vineri 22 ianuarie, de la ora 20.00, pe scena Sălii Studio, premiera RECVIEM, una din piesele de mare impact din dramaturgia lui Matei Vişniec, în viziunea unuia dintre regizorii de vârf ai teatrului românesc, Alexandru Dabija.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.

15
/01
/16

Nana Mouskouri va susține un concert la Sala Palatului, pe 5 martie, evenimentul fiind cuprins în turneul "Happy Birthday". Recitalul artistei, care va fi acompaniată de instrumentiști francezi, va cuprinde șlagărele care au făcut-o celebră.

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.