Începe cea de-a patra ediție a Festivalului Național de Teatru Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-cea-de-a-patra-editie-a-festivalului-national-de-teatru-independent/

Patru zile, 37 de spectacole, 3 secţiuni şi 14 teatre independente din toată ţara. Aceasta este propunerea Festivalului Naţional de Teatru Independent pentru publicul bucureştean, în perioada 3-6 noiembrie 2016.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2016

Cea de-a IVa ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (FNTi4), organizată printr-un parteneriat al teatrelor independente din București, își propune să aducă în fața publicului, la fel ca în fiecare an,  spectacole de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenței și susținerii acestui fenomen teatral în RoTeatru Independentmânia.

Programul FNTi4 va reuni producții din București, Sibiu, Cluj, Oradea și Timișoara care vor putea fi urmărite atât în Godot Cafe – Teatru cât și în spațiile partenere din capitală: Point, Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, În Culise (Club La Scena), Teatrul Arte dell’ Anima, Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O „Nicolae Bălcescu”, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette și Librăria Cărturești Carusel.

Selecția din acest an include 37 de producții ale teatrelor independente din București și din țară și spectacole de debut ale tinerilor absolvenți UNATC. De asemnenea, ediția a IV-a va avea și o secțiune de one man/woman show.

Dincolo de oferta variată de reprezentații artistice independente, eforturile organizatorice din acest an s-au concentrat și pe crearea unui context favorabil colaborărilor între artiștii independenți. De asemenea, această ediție a festivalului va marca lansarea unei platforme de dialog între membrii Companiilor de Teatru Independent din țară și reprezentanți ai organismelor ce administrează politicile culturale naționale.

Programul complet al festivalului și informații despre spectacole si bilete pe fnti.ro. și pe pagina de facebook a festivalului.

Teatru Independent

Foto: Festivalul Național de Teatru Independent – facebook

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.