Începe Unfinished 2020: peste 60 de speakeri, din 21 de țări din întreaga lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-unfinished-2020-peste-60-de-speakeri-din-21-de-tari-din-intreaga-lume/

La finalul acestei săptămâni, pe 27 septembrie, începe UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România. Timp de şapte zile, evenimentul va oferi participanţilor mici doze de încredere prin workshopuri, dezbateri, sesiuni de yoga, online dating şi performance-uri susţinute de peste 60 de speakeri, din 21 de ţări de pe întreg globul.

Un articol de Liliana Matei|25 septembrie 2020

Artista Marina Abramović, autorii Priya Parker și Anand Giridharadas, activista cyborg Moon Ribas, fondatorul Kickstarter – Perry Chen, profesorul de matematică aplicată – Chris Wiggins și mulți alți profesioniști din diferite industrii vor deschide o conversație mai largă despre cum ne putem recăpăta încrederea în cei din jurul nostru, în lideri, în știri, în social media, în comunitate.

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, a explicat: „Cum UNFINISHED nu se mai întâmplă în muzeu, am reinventat complet festivalul. Nu putem reda în online atmosfera unui eveniment offline și nici măcar nu vrem să facem asta. Așa că anul acesta, pe lângă o platformă online dedicată, creată pe nevoile actuale ale comunității, am ales să avem mai puține prezentări și mai multe dezbateri și conversații pentru a surprinde interacțiunea umană. Am preînregistrat majoritatea momentelor pentru o experiență fără cusur și am filmat totul alb-negru pentru a reda o atmosferă unică. Alături de invitații noștri, am creat conținut original, nimic reciclat, nimic repetat, filmat în studiouri din Brazilia, SUA, Franța, Anglia, Lituania, Elveția și România. Toate acestea cu gândul la comunitatea noastră, la cum să le câștigăm încrederea și cum să nu le înșelăm așteptările.”

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, festivalul UNFINISHED va oferi tuturor participanților înscriși conținut audio, video și vizual împărțit în patru categorii: Conversații, Performance, Artă și Wellness. Toate momentele sunt reunite sub tema TRUST și vor fi transmise în platforma F[OS], în cele trei momente esențiale ale zilei: dimineața, între ora 08:00 și 09:00, la amiază, începând cu ora 13:00, și seara, între ora 20:00 și 23:00. Programul complet va fi disponibil cu câteva zile înainte de eveniment, însă printre cele mai așteptate momente se numără conversația dintre organizatorii festivalului și artista Marina Abramović, performance-ul artistelor Moon Ribas și Oshoke Abalu, expoziția de artă a lui Dan și Lia Perjovschi, sesiunea de online dating organizată de Isabella Nardini, dar și discuția dintre jurnalista New York Times Rukmini Callimachi și echipa din spatele emisiunii România, te iubesc!.

Cea de-a cincea ediție UNFINISHED va avea loc în perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2020, într-o nouă platformă digitală – [F] OS – creată de la zero.

UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, a fost creat de Fundaţia Eidos ca o experienţă în continuă evoluţie. Printre invitaţii ediţiilor anterioare s-au numărat co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar, creatorul rubricii “Modern Love”, de la New York Times, Daniel Jones și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu şi autorul unui bestseller din topul New York Times. Începând cu 2020, UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Fundația Eidos este o organizație non-profit cu sediul în București, România, având ca misiune susținerea și dezvoltarea durabilă a practicilor culturale inovatoare la nivel global și multidisciplinar. Eidos operează la intersecția dintre creativitate, tehnologie, filosofie și antreprenoriat, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice.

05
/01
/18

Spectacolul „Stă să plouă” (după o piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar), cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu și Anghel Damian, se joacă la Teatrul Luni de la Green Hours.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

19
/12
/17

M-am simțit întotdeauna un străin în România. Nu sunt patriot de ocazie, nu mă bat cu nicio cărămidă în piept, am văzut și munți mai înalți decât Carpații, și mări mai frumoase decât Neagra, și oameni mai luminoși și mai buni.

11
/12
/17

SPECIAL Anul 2017 nu a fost nici rău, dar nici extraordinar de bun pentru cinematografia română - nici un foarte mare film. 20 de filme de ficţiune lansate în săli, trei documentare bune, câteva prezenţe în festivaluri (însă fără Cannes), surprinzător de multe debuturi şi câţiva actori foarte tineri şi promiţători.

10
/12
/17

Anda Saltelechi a primit în acest an cele mai multe premii de interpretare feminină la diverse festivaluri importante din România, pentru rolul Francesca din one-woman show-ul „Pe jumătate cântec” de Crista Bilciu, care semnează și regia spectacolului.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

30
/10
/17

„Eu am sentimentul că mă mut. Într-un alt spațiu. Nu pot încă să-l definesc. E o nouă locuință. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit.” Sunt cuvintele care încheie, ca un strigăt, volumul „Bricabrac” de Lucian Pintilie, pe coperta 4, ca o promisiune pentru universul nebun și genial cuprins în cele peste 700 de pagini.

08
/10
/17

Pe 6 octombrie, la Librăria Humanitas a avut loc o întâlnire deschisă cu actorul Victor Rebengiuc în cadrul Întâlnirilor Yorick. Într-o sală arhiplină, artistul a vorbit despre România de azi, despre motivele care l-au făcut să nu accepte să filmeze în „Moromeții 2” și despre „generația de aur”.

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.

28
/09
/17

Pentru turistul care pune pentru prima dată piciorul în Asia, Thailanda e o altă planetă. Cu amestecul lui fascinant de zgârie-nori și mizerie, cu aglomerația lui teribilă, cu tuk-tuk-urile care se strecoară peste tot și trenurile suspendate, cu mâncarea preparată în plină stradă, cu aromele lui tari, cu ghirlandele de flori, cu templele ca-n povești, Bangkokul nu seamănă cu nimic.