La an nou, cursuri noi la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-an-nou-cursuri-noi-la-fundatia-calea-victoriei/

Fundaţia Calea Victoriei te aşteaptă şi în acest an cu o ofertă bogată de cursuri şi evenimente. Aşa cum ştii deja, în fiecare lună programul Fundaţiei cuprinde cursuri din cele mai diverse domenii, pentru toate gusturile.

Un articol de Liliana Matei|23 ianuarie 2020

„Vrem să îți atragem atenția spre cursurile new entry din lunile Februarie și Martie ale anului ce tocmai a început. Noile teme propuse sunt un prilej pentru tine de a încerca ceva nou sau de a-ți urma o mai veche pasiune”, se arată într-un comunicat de presă.

Dacă ești înclinat spre artă, poți alege cursul despre 30 dintre capodoperele artei europene, dar nu oricare dintre ele, doar acele lucrări dedicate iubirii – un preambul perfect pentru Valentine’s day – sau o călătorie virtuală prin cele mai frumoase muzee ale Capitalei.

Pasiunea ta pentru psihologie poate găsi un răspuns în cursuri precum cel despre copilul interior și toate emoțiile pe care le păstrăm din copilărie, cel despre gestionarea emoțiilor negative sau cel de medierea conflictelor din familie”, se arată într-un comunicat de presă.

Și pentru eruditul din tine avem două provocări noi: cursul despre istoria Europei și cel despre înțelegerea Vechiului Testament.

Cursuri noi în luna Februarie

30 de capodopere ale artei erotice europene: De la Venus din Milo la desenele lui Egon Schiele, din 12 februarie

Copilul interior: depăşirea traumelor, vulnerabilităţilor şi a tiparelor relaţionale, din 18 februarie

Istoria Europei: de la Voltaire la Vaclav Havel, din 25 februarie

Medierea conflictelor în familie şi la job, din 29 februarie

Cursuri noi în luna Martie

Cum să gestionezi emoțiile negative în viața personală și profesională, din 3 martie

Muzeele știute și neștiute din Micul Paris, din 13 martie

Cum să citim şi să înţelegem Vechiul Testament, din 17 martie 2020

După ce te hotărăști ce-ți place mai mult, înscrie-te pe [email protected]. Cursurile au loc la sediul fundației, în centrul Bucureștiului, pe strada C. A. Rosetti 47. et. 1, aproape de Romană și Universitate.

19
/03
/15

În ultimele trei săptămâni, în fiecare miercuri seara, grație TVR 2, m-am întâlnit cu un vechi prieten, Jean Paul Belmondo, omul care la vârsta pubertății ne transmitea clar că și noi cei mai puțin înzestrați de natură cu chipuri de cuceritori avem șansa noastră în viață, la iubiri lungi sau scurte, în funcție de posibilități și dorințe.

19
/03
/15

La Teatrul Ţăndărică urmează două zile aniversare pline: Vineri, 20 martie şi sâmbătă 21 martie, teatrul din Piaţa Lahovari sărbătoreşte Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, respectiv Ziua Mondială a Marionetei printr-un program gândit atât pentru cei mici, publicul fidel Ţăndărică, cât şi pentru adolescenţi, adulţi şi profesionişti ai scenei.

19
/03
/15

Luni, 23 martie, de la ora 17.00, la Reactor se dă startul, cu o întâlnire gratuită, de probă, unor şedinţe săptămânale de gimnastică intelectuală: un write-out session în timpul căruia vor fi antrenate exprimarea, creativitatea, şi cei care vor participa vor avea posibilitatea să îşi confrunte scrisul cu reacţiile celorlalţi.

19
/03
/15

Ziarul Metropolis vă invită să completaţi primele trei chestionare prin care puteţi afla cât de bine cunoaşteţi limba română şi cinematografia autohtonă. În săptămânile următoare vă pregătim şi alte teste, din teatru, film şi literatură universală. Atenție la întrebările capcană!

19
/03
/15

Proiectul "Memoria/ Explorarea/ Imaginarea Oraşului" lansează candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2021, el fiind structurat sub forma unei trilogii în care oraşul devine atât cadru de desfăşurare, cât şi protagonist, iar cetăţenii săi, generatori de conţinut.

18
/03
/15

Bono a cântat pentru prima dată în public după accidentul de bicicletă suferit în noiembrie 2014, alături de colegii săi din trupa U2, luni, la înmormântarea DJ-ului irlandez Tony Fenton.

18
/03
/15

Experimente originale, filme provocatoare ale unor regizori consacraţi, precum David Cronenberg, şi o privire în spatele camerei de filmat sunt cele trei secţiuni cu dedicaţie pentru cinefili care intră în programul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT.