Maitreyi o aduce pe Maia Morgenstern la Teatrul Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/maitreyi-o-aduce-pe-maia-morgenstern-la-teatrul-bulandra/

Luni, 14 octombrie, de la ora 21.00, va avea loc prima reprezentaţie din noua stagiune a spectacolului Maitreyi, la Sala Liviu Ciulei (Izvor) a Teatrului „L.S. Bulandra”.

Un articol de Andrada Văsii|11 octombrie 2013

Luni, 14 octombrie, de la ora 21.00, va avea loc prima reprezentație din noua stagiune a spectacolului Maitreyi, la Sala Liviu Ciulei (Izvor) a Teatrului „L.S. Bulandra”.

El a scris Maitreyi după ce a fost dat afară din casa familiei Sen. Ea a scris „Dragostea nu moare“ ca răspuns, revoltată de fanteziile erotice pe care le descrie în romanul lui.

Spectacolul realizat de Chris Simion are la bază cele două dramatizări, două puncte de vedere ale aceleiași iubiri. Este prima dată când, pe o scenă de teatru, cele două perspective  se întâlnesc.

Maitreyi: imposibila poveste de dragoste

Dincolo de negație sau de acceptare… povestea dintre Mircea Eliade și Maitreyi Devi rămâne una dintre cele mai sfâșietoare povești din literatura universală.

Maitreyi cu Aylin Cadir si Vlad Zamfirescu

Aylin Cadîr şi Vlad Zamfirescu în spectacolul Maitreyi

Coregrafia spectacolului Maitreyi este semnată de către Carmen Pesantez, iar scenografia de Adina Mastalier. Dramatizarea și regia artistică sunt realizate de către Chris Simion.

Info:

Distribuția: Maia Morgenstern– Maitreyi la 60 de ani / Aylin Cadîr – Maitreyi la 16 ani/ Vlad Zamfirescu– Mircea Eliade / Doru Ana – Narendra Sen, tatăl lui Maitreyi / Anca Sigartău– Srimati Devi, mama lui Maitreyi / Jasmine Iliescu – Chabu, sora lui Maitreyi în vârsta de 8 ani / Carla Maria Teaha – Lilu, verișoara lui Maitreyi / Marius Chivu – Mantu, verișorul lui Maitreyi / Radu Micu – Harold, prietenul lui Eliade / Teodora Calagiu / Mădălina Dorobanțu – servitoarea.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Bulandra (0372.113.723) sau online.

Foto credit: Maitreyi

 

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

28
/11
/17

„Apa Vie” de la Teatrul Mic din Bucureşti este un spectacol de teatru-dans contemporan amuzant, alert, fresh, în regia lui Ștefan Lupu, pe un scenariu de Daniel Chirilă.

28
/11
/17

În toamna aceasta numărăm minoritățile etnice din România și punem reflectorul pe bogăția culturală pe care acestea o aduc țării. Fundația Amfiteatru organizează primul festival de teatru multietntic, între 27 noiembrie - 1 Decembrie, la București. Spectacolele se vor juca la UnTeatru (Sfinții Apostoli nr 44).

27
/11
/17

Romanul „Ruta subterană”, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, a fost publicat la Editura Humanitas Ficton, în anul 2017. Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în acest an.

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.

27
/11
/17

“Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.” - spunea Cristina Stamate intr-un interviu pentru digi24.ro. Actrița supranumită "Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti" a murit în această dimineață, la vârsta de 71 de ani. Cristina Stamate fusese internată de urgență, joi, la Spitalul Floreasca.

26
/11
/17

Stela Popescu a vorbit despre: părinții ei, primii pași in teatru, drumul spre succes, experiența comunismului, omul din afara scenei, experiența libertății și atitudinea față de viață, în cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.