Medeea Marinescu şi Marius Manole, invitaţi la Paris cu spectacolul „Fă-mi loc“
https://www.ziarulmetropolis.ro/medeea-marinescu-si-marius-manole-invitati-la-paris-cu-spectacolul-fa-mi-loc/

Comedia romantică „Fă-mi loc!” în regia lui Radu Beligan, cu actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole, va fi prezentată publicului parizian luni, 18 noiembrie, la Palatul Behague.

Un articol de Judy Florescu|14 noiembrie 2013

Comedia romantică „Fă-mi loc!” în regia lui Radu Beligan, cu actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole, va fi prezentată publicului parizian luni, 18 noiembrie, la Palatul Behague.

Spectacolul „Fă-mi loc!” este singura producție teatrală independentă care a pornit dintr-un café-teatru bucureștean și a ajuns să fie invitată pe scenele capitalelor europene.

Franța este țara de origine a autorului piesei, Anthony Michineau, care este de asemenea și regizorul și personajul principal din punerea în scenă franțuzească.

„Fă-mi loc!”, de Anthony Michineau, reprezintă întâlnirea dintre Radu Beligan și domeniul teatrului independent, precum și crearea unei noi relații profesionale dintre doi actori, colegi la teatrul de stat, dar care joacă pentru prima dată ca unici protagoniști într- un spectacol: Medeea Marinescu și Marius Manole.

De la premiera din octombrie 2012, „Fă-mi loc!” a avut peste 40 de reprezentații la nivel național, iar în luna septembrie 2013 spectacolul a fost invitat la Bruxelles în cadrul Festivalului european Europanova.

Luni, 18 noiembrie, invitați de Ambasada României în Republica Franceză, Institutul Cultural Român Paris și European Artists Management, actorii Medeea Marinescu și Marius Manole vor juca „Fă-mi loc!” la Paris.

Într-un interviu acordat unui post de radio, Marius Manole a vorbit despre maestrul Radu Beligan: „În primul rând ești fascinat că omul ăsta nu e om. Eu nu am mai cunoscut un alt om care să aibă 94 de ani, să fie la fel de viu ca mine, să gândească mai bine ca mine, să aibă mintea brici, să citească fără ochelari, să fie inspirat, să aibă chef să facă teatru, să aibă chef să facă proiecte.

Din punct de vedere artistic, te întâlnești cu istoria teatrului. Adică stai cu istoria teatrului pe două picioare față în față și este un sentiment copleșitor. Pe lângă toate astea, omul e foarte practic și îți dă lucruri, adică ai ce învăța, înveți o meserie pe care acum de la foarte puțini oameni o mai poți învăța.”

Medeea Marinescu

Medeea Marinescu şi Marius Manole, în spectacolul „Fă-mi loc!“

Citiţi şi: Marius Manole: „Joc din frica de a nu avea ce juca mâine“

Nefiind un amator de teatru francez, Marius Manole a mărturisit că inițial nu a vrut să facă parte din distribuţia spectacolului „Fă-mi loc!”: „Nu sunt fanul teatrului din Franța, fiindcă ei stau mult jos și vorbesc foarte mult, e teatru de idei și dezbatere. Noi, românii, suntem mai pe acțiune și vrem să se întâmple lucruri în scenă, nu vrem să ne uităm la doi oameni care vorbesc, pentru că suntem sătui de asta la televizor.

Mi s-a părut un pic de vorbărie, nici nu am fost convins că are umor piesa, şi, sincer, nici nu am vrut s-o fac. Apoi, Medeea Marinescu mi-a zis «Citește mai cu atenție, că se poate face». Și am vorbit cu traducătoarea Mona Radu şi cu maestrul Beligan, le-am zis că nu sunt așa de încântat de piesă. Apoi am început să tăiem textul și să-l aducem la o formă care să aibă ritm, care să fie comică, iar când am citit forma finală a textului, era foarte interesant.”

Foto cu Medeea Marinescu şi Marius Manole – Anca Robu

07
/10
/15

O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coșmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 și 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batiște nr. 14.

07
/10
/15

Există o lege, nu foarte scrisă în lumea teatrului, iar legea aceasta spune că al doilea spectacol e cel mai puțin reușit din istoria fiecărui spectacol.

07
/10
/15

''Dacă trăiești cu dorința că trebuie să fii veșnic tânără și frumoasă, că toți bărbații trebuie să te iubească la infinit, că trebuie să joci cele mai importante roluri, atunci probabil că e greu. Dar dacă-ți accepți vârsta și aspectul și joci rolurile potrivite, atunci reușești să-ți dai seama că, într-adevăr, fiecare vârstă are frumusețea ei'' - Diana Lupescu. Îndrăgita actriţă şi regizoare împlineşte, astăzi, 61 de ani.

06
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Martian”, noul blockbuster al lui Ridley Scott, oferă mult prea puţin din ceea ce promite, alegând o reţetă facilă de a ilustra o aventură spectaculară. „Black Mass”, regizat de Scott Cooper, are meritul de a-şi asuma genul filmului cu gangsteri, fără a cădea în tentaţia pastişei sau a luării în zeflemea.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Duminică, 4 octombrie, s-a încheiat a 4-a ediție a București Docuart Fest. Festivalul documentarului românesc și-a desemnat câștigătorii celor 3 secțiuni competiționale.
 Juriul, format din Cristian Tudor Popescu, Magda Mihăilescu și Marian Crișan, a decis să acorde marele premiu documentarului  “Roboțelul de aur” regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

05
/10
/15

12 dintre filmele care s-au întors cu trofee de la Cannes pot fi văzute pentru prima dată în România între 23 și 29 octombrie, la Les Films de Cannes à Bucarest. Laureatul cu Palme d’Or și marii câștigători ai premiilor pentru regie, scenariu, interpretare, Camera d’Or sau Un Certain Regard vor aduce la Cinema Studio, Elvire Popesco și Cinema PRO o frântură din agitația și entuziasmul provocate la Cannes.