Micul prinṭ isi spune povestea pe scena teatrului Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-prin%e1%b9%ad-isi-spune-povestea-pe-scena-teatrului-odeon/

Duminicã, 9 decembrie, micul prinṭ poposeşte pe scena teatrului Odeon pentru a aduce frumosul şi simbolicul în faṭa tuturor. Având regia semnatã de cãtre  Carmen Lidia Vidu şi scenografia de cãtre Constantin Ciubotariu, peisa promite  sã îi încânte pânã şi pe cei mai exigenṭi spectatori.     Un spectacol frumos, încãrcat de momente cheie şi […]

Un articol de |7 decembrie 2012

Duminicã, 9 decembrie, micul prinṭ poposeşte pe scena teatrului Odeon pentru a aduce frumosul şi simbolicul în faṭa tuturor. Având regia semnatã de cãtre  Carmen Lidia Vidu şi scenografia de cãtre Constantin Ciubotariu, peisa promite  sã îi încânte pânã şi pe cei mai exigenṭi spectatori.  

 

Un spectacol frumos, încãrcat de momente cheie şi profund simbolice, care îi are în distribuṭie pe : Alexandru China Birta , Florin Zamfirescu, Rodica Mandache, Gelu Niţu, Jeanine Stavarache, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Ioan Batinaş, Mircea N. Creţu, Laurenţiu Lazăr, Pavel Bartoş.

Referitor la piesã, Carmen Lidia Vidu declara : “Cândva am simţit mare nevoie să montez Micul Prinţ, nu mai ştiu exact motivele, dar sunt sigură că mă identificam cu cineva din poveste. Şi am tot încercat să transform povestea în teatru, dar nu am reuşit niciodată. Nu de mult timp, o prietenă foarte specială mi-a spus ca Teatrul Odeon este cel mai elegant teatru pe care l-a văzut şi mi-a recomandat să montez aici un spectacol. Am ales Micul Prinţ fiindcă este cea mai elegantă poveste pe care o cunosc. Micul Prinț e povestea parabolă a unui om care își confesează cu regret singurătatea.”

 

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.