Narada anunță lansarea HartaEdu, proiect unic pentru educaţia din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/narada-anunta-lansarea-hartaedu-proiect-unic-pentru-educatia-din-romania/

De Ziua Mondială a Educaţiei, pe 5 octombrie, Narada a anunţat lansarea HartaEdu, un proiect unic pentru educaţia din România, prin conferinţa online „Responsabilitate reciprocă şi sustenabilitate în educaţie”.

Un articol de Liliana Matei|6 octombrie 2021

Alternativele de finanțare din mediul de business pentru școlile din România reprezintă tema conferinței organizate de Narada, în special pentru profesori, persoane din mediul educațional, dar și din cel de business, precum și orice alți doritori interesați de optimizarea și modernizarea condițiilor în care învață copiii și adolescenții României.

Debutul noului an școlar 2021-2022 s-a realizat în circumstanțe asemănătoare cu cele din anii precedenți. Infrastructura școlară, dotarea cu tehnologie, device-uri moderne și accesul elevilor la educația digitală încă sunt provocări aflate pe ordinea de zi a multor instituții de învățământ din România. HartaEdu.ro își propune ca, în mod accesibil și transparent, fiecare persoană să poată semnala urgențele din sistemul educaţional, fie că este vorba despre nevoi ale școlilor, ale sălilor de clasă, ale elevilor sau ale profesorilor. Mai mult, HartaEdu realizează o punte între nevoile mediului educațional și cel de business din România, iar conferința „Responsabilitate reciprocă și sustenabilitate în educație” și-a propus să dezvăluie tuturor celor interesați cum poate fi folosită această platformă, hartă a  urgențelor în educaţie, ca un instrument eficient de căutare a finanțării pentru soluționarea problemelor.

Evenimentul a putut fi urmărit live de oricine pe Facebook sau canalul de YouTube al organizaţiei Narada.

Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation.

Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

 

06
/02
/22

„Țăran până în măduva oaselor”, cum se autodeclară, ironic, dar numai pe jumătate. Om de afaceri. Globe-trotter. Bon-viveur și mare gurmand. Francez scârbit de Franța, în care susține că nu va mai fi decât „vizitator”. Gérard Depardieu este toate acestea la un loc și ceva în plus.

18
/11
/21

Seara de 3 decembrie 1986, în plină dictatură ceaușiștă, când românii îngheață de frig și acasă, și în școli, și în instituții de toate felurile, pare o seară ca oricare alta: se întunecă devreme, la televizor cetățenii se pot uita două ore, Tovarășul și Tovarășa sunt negreșit acolo, fabricile duduie necontenit, că ele lucrează „pe ture”. Dar cine iese din casă la București poate să meagă, de exemplu, la teatru.

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

11
/07
/21

12 iulie 1909. Într-un sat din Teleorman se năștea Constantin Noica, cel care avea să devină cel mai important filosof al României, un destin în spatele căruia să ascund numeroase povești, discipoli celebri, ani de închisoare comunistă la Jilava și un fiu care s-a călugărit…