NUNTA lui FIGARO la Brasov
https://www.ziarulmetropolis.ro/nunta-lui-figaro-la-brasov/

Actiunea se petrece in castelul  Contelui Almaviva,in Sevilia ,la sfarsitul sec. XVIII. Libretul lui Lorenzo de Ponte, dupa comedia cu acelasi nume a  lui Baumarchais.Premiera a avut loc in 1786,la Viena . In „Nunta lui Figaro” ,Baumarchais denunta cu o profunda revolta justitia corupta,libertatile pe care si le iau cei puternici.Confruntarea dintre Figaro si Contele […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

Actiunea se petrece in castelul  Contelui Almaviva,in Sevilia ,la sfarsitul sec. XVIII. Libretul lui Lorenzo de Ponte, dupa comedia cu acelasi nume a  lui Baumarchais.Premiera a avut loc in 1786,la Viena .

In „Nunta lui Figaro” ,Baumarchais denunta cu o profunda revolta justitia corupta,libertatile pe care si le iau cei puternici.Confruntarea dintre Figaro si Contele Almaviva este de fapt confruntarea dintre doua clase sociale.Contele pune justitia in slujba capriciilor,a goanei dupa voluptate,justificandu-si abuzurile prin pozitia sociala privilegiata .

„NUNTA lui Figaro” opera lui Mozart  ramane insa in esenta ei, o comedie, cu multe incurcaturi,conflicte, deghizari, inselatorii, demascari….toate incheiate insa in mod fericit .

 

 

Rossini va continua povestea lui Figaro in „Barbierul din Sevilla”(premiera- in 1816 la Roma) . Si „Nunta lui Figarao” si „Barbierul sin Sevilla”fac parte din repertoriul Operei Brasov . NUNTA lui FIGARO este spectacolul de  sambata  16 Februarie 2013 –in   distributia

  Valentina Margaras,Nicoleta Chirila ,Asineta Răducan, Cristina Roşu, Alina Ichim, Andromeda Nemeş, Iulia Pârlea, Valentin Marele, Cristian Fieraru(debut), Marian Reşte (debut), Cristian Dicu, Mugurel Oancea, Paul Tomescu

 

                                CORUL si ORCHESTRA  OPEREI BRASOV

 

 

 

 

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.