Opere semnate Grigorescu, Tonitza, Luchian, în premieră expuse la Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/opere-semnate-grigorescu-tonitza-luchian-in-premiera-expuse-la-alba-iulia/

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark. Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere […]

Un articol de Andrada Văsii|8 februarie 2013

Mai multe capodopere miniaturale reprezentative semnate de Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Ion Ţuculescu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă vor putea fi admirate în premieră la Alba Iulia, timp de două zile, în cadrul unui eveniment organizat de către Artmark.

Astfel, duminică şi luni la mall-ul din Alba Iulia vor fi expuse ‘mici capodopere ale marilor pictori români”, într-o expoziţie organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Muzeului Naţional al Unirii, Bibliotecii Judeţene ‘Lucian Blaga’, Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Alba Iulia şi a altor parteneri.

Operele celor mai valoroşi pictori români pe piaţa de artă pot fi vizionate la Alba Iulia duminică, în cadrul unei vizionări private care-şi propune să reunească autorităţi, elita politică şi intelectuală, precum şi presa locală, urmând ca luni, expoziţia să fie deschisă publicului.

Printre operele de patrimoniu propuse în cadrul expoziţiei se numără două capodopere miniaturale semnate Nicolae Grigorescu, ‘Car cu boi, pe cale, de dimineaţă’ şi ‘Întoarcerea de la bâlci’, tabloul ‘Tătăroaice la Balcic’, de Nicolae Tonitza, opera ‘Primul bal’ a pictorului Ştefan Luchian, portretul ‘Fetiţa tatii’, semnat de pictorul Ion Ţuculescu şi ‘Natură statică cu măr şi două cărţi’, semnat de Gheorghe Petraşcu .

Expoziţia de Mărţişor organizată de Artmark la Alba Iulia propune şi o paletă variată de bijuterii şi mărţişoare de epocă extrem de rare pe piaţa de artă, precum şi obiecte de artă decorativă create în reputate ateliere europene. Operele expuse la Alba Iulia pot fi adjudecate în cadrul licitaţiilor Artmark ale lunii februarie, evenimente ce se desfăşoară la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.

18
/09
/23

O vorbă veche spune "Codru-i frate cu românul". Dacă vorba asta s-ar adapta pentru zona de turism estival, ar suna așa: "Turcu-i frate cu românul". Potrivit statisticilor, de ani buni, vecinii de la Marea Neagră se mențin în topul destinațiilor favorite de vacanță: vară după vară, ai noștri se pornesc către litoralul turcesc.

18
/09
/23

Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.

16
/09
/23

August Film, noua casă de distribuție românească, fondată de Matei Truța și Andrei Agudaru, anunță lansarea în această toamnă a 3 titluri noi - TOTEM (r. Lila Avilés, 13 octombrie), Între revoluții (r. Vlad Petri, 3 noiembrie) și Castelul Crăiței (r. Liviu Marghidan, 24 noiembrie).