Oraşul Sankt Petersburg finanţează publicarea unei cărţi istorice controversate
https://www.ziarulmetropolis.ro/orasul-sankt-petersburg-finanteaza-publicarea-unei-carti-istorice-controversate/

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP. Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă […]

Un articol de Andrada Văsii|7 februarie 2013

Autorităţile din cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg (nord-vest), vor finanţa publicarea unei cărţi controversate privind istoria Rusiei care critică ‘regimul ateu’ al democraţiei, informează miercuri AFP.

Deputatul rus Maxim Reznik, din partidul de opoziţie Iabloko, a declarat miercuri că i-a trimis o scrisoare guvernatorului oraşului Sankt Petersburg, în care denunţă publicarea acestei cărţi şi cere o verificare pentru afirmaţii extremiste.

Publicarea cărţii scrise de istoricul rus Iuri Mihailov, intitulată ‘Chipul moral al istoriei’, ‘se înscrie în cadrul cooperării cu instituţiile religioase’, a afirmat la rândul său un oficial al primăriei.

Cartea proclamă superioritatea ruşilor şi a religiei ortodoxe faţă de alte popoare şi religii şi îi aduce elogii Ţarului Ivan cel Groaznic, conform mass-media.

‘În cartea sa Iuri Mihailov vorbeşte despre ‘etnii care aparţin rasei albe’ şi despre ‘duşmani ai Rusiei’ care au calomniat monarhia’, a scris deputatul Reznik, în scrisoarea sa adresată guvernatorului Sankt Petersburgului.

Deputatul rus cere de asemenea o expertiză a cărţii pentru a se vedea dacă conţine afirmaţii extremiste şi dacă falsifică fapte istorice.

30
/11
/17

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului dedicat elevilor, 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la ediţia a 7-a. Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat începând cu luna octombrie.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

Astăzi, de la ora 17:00, la Colegiul Noua Europă (Bucureşti, Str. Plantelor, nr. 21) va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu. Intrarea este liberă.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

28
/11
/17

„Apa Vie” de la Teatrul Mic din Bucureşti este un spectacol de teatru-dans contemporan amuzant, alert, fresh, în regia lui Ștefan Lupu, pe un scenariu de Daniel Chirilă.

28
/11
/17

În toamna aceasta numărăm minoritățile etnice din România și punem reflectorul pe bogăția culturală pe care acestea o aduc țării. Fundația Amfiteatru organizează primul festival de teatru multietntic, între 27 noiembrie - 1 Decembrie, la București. Spectacolele se vor juca la UnTeatru (Sfinții Apostoli nr 44).

27
/11
/17

Romanul „Ruta subterană”, traducere din limba engleză și note de Justina Bandol, a fost publicat la Editura Humanitas Ficton, în anul 2017. Romanul a fost distins cu Premiul Pulitzer în acest an.