Paul Radu, actor: „Văd mulți adolescenți în sală la spectacolele Teatrului Metropolis și ăsta e un lucru bun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/paul-radu-actor-vad-multi-adolescenti-in-sala-la-spectacolele-teatrului-metropolis-si-asta-e-un-lucru-bun/

Paul este unul dintre tinerii talentaţi strânşi în jurul lui Victor Ioan Frunză, care semnează direcţia de scenă la multe spectacole de la Teatrul Metropolis.

Un articol de Andrei Crăciun|12 noiembrie 2019

Paul  Radu (n.r. – găsiți aici spectacolele unde îl puteți vedea pe Paul la Metropolis – https://www.teatrulmetropolis.ro/artisti#gal-163), ce a însemnat în cariera dumneavoastră Teatrul Metropolis? Ce înseamnă spectacolele în care jucați aici în istoria personală?
A însemnat debutul meu într-un teatru iar acest lucru nu se uită prea curând. Eram în anul II de facultate și am debutat în „Visul unei nopți de vară”, în regia domnului Victor Ioan Frunză. De atunci au urmat și alte spectacole și mă simt norocos că am ocazia să fur puțină meserie de la colegii mei, din trupa domnului Frunză.

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?

Văd mulți adolescenți în sală la spectacolele Teatrului Metropolis și ăsta e un lucru bun, cred că una din principalele meniri ale teatrului e să educe.

Ca spectator ați umblat pe la Metropolis? Ați văzut ceva ce v-a rămas pentru totdeauna?

Au fost și sunt multe spectacole bune aici. Unele se mai joacă și altele nu. Îmi place când îmi văd foștii colegi de generație pe scenă.

Spuneți-mi câteva dintre cele mai frumoase și câteva dintre cele mai caraghioase întâmplări trăite la Metropolis.

Într-un an am repetat la două spectacole diferite, „Romeo și Julieta” și „A douăsprezecea noapte”, ambele cu domnul Frunză. Dimineața repetam la unul și seara la celălalt așa că am învățat atunci ce înseamnă să stai toată ziua într-un teatru, să lucrezi cu profesioniști.

Cuvânt de încheiere, povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis.

În primul rând, să se bucure de experiență. Apoi, răbdare pentru mai departe.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.