Pippo Delbono, Peter Stein, Thomas Ostermeier și alte personalități, la conferințele FITS online
https://www.ziarulmetropolis.ro/pippo-delbono-peter-stein-thomas-ostermeier-si-alte-personalitati-la-conferintele-fits-online/

Tradiţia conferinţelor din Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) continuă online, cu o serie de întâlniri cu Denis O’Hare, Akram Khan, Pippo Delbono, Peter Stein, Luk Perceval, Krzysztof Warlikowski, Thomas Ostermeier, Emmanuel Demarcy Mota, Declan Donnellan, Nick Ormerod şi Robert Wilson.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2020

Vineri, 12 iunie, la începutul seriei de conferinţe FITS, a fost coregrafa Sasha Waltz în dialog cu Octavian Saiu, iar sâmbătă Cătălin Ștefănescu a moderat întâlnirea cu soprana Angela Gheorghiu.

Produse şi realizate special pentru ediţia din acest an a festivalului, cele 12 conferinţe din cadrul FITS 2020 sunt moderate de Octavian Saiu – profesor, cercetător şi critic de teatru, Cătălin Ştefănescu – jurnalist şi George Banu – critic de teatru.

Atât conferinţele, cât şi toate spectacolele şi evenimentele din cadrul ediţiei speciale FITS online pot fi urmărite gratuit pe site-ul festivalului, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube FITS.0  .

Programul conferințelor:

Luni, 15 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Akram Khan

Luni, 15 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Pippo Delbono  (foto)

Marţi, 16 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Peter Stein

Marţi, 16 iunie, ora 13:00 – George Banu în dialog cu Luk Perceval

Miercuri, 17 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Krzysztof Warlikowski

Joi, 18 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Thomas Ostermeier

Vineri, 19 iunie, ora 11:00 – George Banu în dialog cu Emmanuel Demarcy Mota

Sâmbătă, 20 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Declan Donnellan Şi Nick Ormerod

Duminică, 21 iunie, ora 11:00 – Octavian Saiu în dialog cu Robert Wilson

Ediţia specială online a Festivalului Internaţioal de Teatru de la Sibiu este organizată de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanţator al evenimentului.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.