Premiile primului concurs naţional de design de carte merg la Editurile Atelierul de Grafică şi Curtea Veche
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-primului-concurs-national-de-design-de-carte-merg-la-editurile-atelierul-de-grafica-si-curtea-veche/

Editurile Atelierul de Grafică şi Curtea Veche se numără printre premianţii primului concurs naţional de design de carte. Ceremonia de premiere a avut loc la UNA Galeria din Bucureşti, luni seară. Premiul I i-a revenit Alexandrei Cor, pentru volumul „Kitsch” (Atelierul de Grafică), premiul al II-lea, lui George Anghelescu, pentru volumul „De-a avangarda”, iar premiul […]

Un articol de |30 octombrie 2012

Editurile Atelierul de Grafică şi Curtea Veche se numără printre premianţii primului concurs naţional de design de carte.

Ceremonia de premiere a avut loc la UNA Galeria din Bucureşti, luni seară.

Premiul I i-a revenit Alexandrei Cor, pentru volumul „Kitsch” (Atelierul de Grafică), premiul al II-lea, lui George Anghelescu, pentru volumul „De-a avangarda”, iar premiul al III-lea îl împart Reszegh Botond (pentru volumele „Családfa”, de Piero Bianconi, „Holtak szigete”, de Gerhard Meier, şi „A kék szifon”, de Urs Widmer, de la Bookart Kiadó) şi cei de la Griffon & Swans (pentru volumele „Prieten drag, tovarăş al răposatului”, de Andrei Kurkov, şi „Fiesta în bârlog”, de Juan Pablo Villalobos, ambele apărute la Curtea Veche Publishing House).

Premiul de încurajare pentru un tânăr grafician i-a revenit Andreei Mihaiu, pentru volumul „Evangheliar”.

„Premiile au fost acordate unor cărţi echilibrate în ce priveşte designul, în raport cu conţinutul şi modul de procesare a informaţiei. Selecţia juriului punctează o dată în plus cartea ca obiect, scopul designului de a fi fidel conţinutului, de a-l face cât mai lizibil. Premiul de încurajare pentru un tânăr grafician a punctat sensibilitatea şi originalitatea ilustraţiei, o bună abordare a tipografiei (în sens de «typography»), într-o ediţie bibliofilă a cărţii cărţilor”, a declarat Adina Paşca, de la Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, iniţiatoarea acestui proiect.

În cadrul evenimentului de luni a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Cele mai frumoase cărţi din România”, al cărei curator a fost Matei Câlţia. Cele 32 de titluri finaliste ale concursului sunt expuse la UNA Galeria şi pot fi răsfoite până pe 2 noiembrie.

Odată cu anunţarea câştigătorilor concursului de design de carte şi expoziţia de la Bucureşti se încheie, practic, prima ediţie a proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România”. Masterclass-ul susţinut de Uta Schneider şi expoziţia de la Târgul de Carte de la Frankfurt de anul acesta sunt celelalte două evenimente importante ale proiectului.

Proiectul „Cele mai frumoase cărţi din România” este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Sursa: Mediafax

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

12
/11
/23

Un spectacol care ar trebui prezentat în fața cât mai multor tineri și care vorbește despre probleme extrem de actuale, prezente într-o formă sau alta cam în toate școlile din România în acest moment...

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie 2023, la ora 19:00, la Teatrul Excelsior va avea loc premiera spectacolului „(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI” de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, în regia lui Radu Nica, nume de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

10
/11
/23

În 18 și 19 noiembrie, de la ora 20:00, Reactor invită publicul la ultima sa producție, „Rața!”, pe un text scris vara aceasta în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, Drama 5.