Prima serie televizată inspirată din viața lui Gabriel García Marquez
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-serie-televizata-inspirata-din-viata-lui-gabriel-garcia-marquez/

Prima serie televizată inspirată din viaţa laureatului Nobel pentru literatură Gabriel García Márquez va fi realizată de producători şi scriitori columbieni, care speră să vândă producţia unor platforme video precum Netflix sau HBO

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2017

„Aceasta este prima serie televizată despre viața (…) lui Gabriel García Márquez care nu este un documentar”, a declarat grupul aflat la originea acestui proiect într-o declarație făcută zilele trecute.

Seria de trei sezoane, fiecare cu 13 episoade de câte 45 de minute, va combina acțiunea, suspansul și pasiunea, prin intermediul unor anecdote inedite despre imaginarul și superstițiile personajului.

Autorii au demarat în 2015 o cercetare asupra vieții lui „Gabo”, așa cum era alintat scriitorul, înainte de a lucra la această serie.

Cineastul Sergio Cabrera și producătorul Hugo Leon Ferrer s-au bazat pe arhive și pe interviuri cu Plinio Apuleyo, autorul a două cărți despre prietenul său, García Márquez.

Gabo, cunoscut ca reprezentant al „realismului magic” și autor al celebrului roman „Un veac de singurătate”, a primit Premiul Nobel în 1982 și a murit în 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexico City, unde a trăit timp de mai mulți ani.

Foto: Gabriel García Marquez  – facebook

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.

05
/07
/23

Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Epoca liderului cu mână de fier” de Gideon Rachman, câştigător al Premiului Orwell pentru scrieri politice. Volumul este publicat de curând, la Editura Polirom (traducere din limba engleză de Dan Bălănescu).

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.