Program In Culise 14-20 Decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-in-culise-14-20-decembrie/

  VINERI, 14 Decembrie ORA 19:00 IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU – comedie După texte de Matei Vişniec Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc R: Cristian Bajora Durata: 1h30 Preţ unic: 30 lei   Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

 

VINERI, 14 Decembrie

ORA 19:00

IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU – comedie

După texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Preţ unic: 30 lei

 

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

SAMBATA, 15 Decembrie

ORELE 12:00 – 18:00

CAFENEAUA CU PISICI

CAFENEAUA CU PISICI este un eveniment organizat de Camera cu Pisici şi Free Pets  pentru a sprijini pisicuţele salvate de pe stradă – astfel, îi aşteptăm pe toţi iubitorii de pisici să ADOPTE sau să AJUTE aceste mici torcătoare (Se pot face donaţii sau se pot cumpăra obiecte hand-made şi prăjituri delicioase, urmând ca banii obţinuţi din vânzare să fie utilizaţi în scopul îngrijirii pisicuţelor mai puţin norocoase. Sunt la fel de bine-venite și donațiile în hrană sau obiecte utile pisicuțelor: mâncare umedă sau uscată, jucării, sisaluri, pătuțuri, pernuțe sau orice altceva cosiderați a fi util pisicuțelor. Obiectele pot fi noi sau vechi.).

Te provocăm să îţi iei hainele groase de iarnă şi să vii să le faci o bucurie pisicilor – până şi simpla prezenţă le arată că îţi pasă. Şi dacă tot e sezonul cadourilor, îţi spunem un secret: cel mai frumos cadou pe care ai putea să ţi-l faci în această iarnă este un pisic – un ghemotoc de blană însufleţit şi plin de căldură. Cât despre cadourile pentru ceilalţi – poţi găsi aici bijuterii şi felurite obiecte handmade (donate de către creatori din toată ţara) şi vei face de două ori mai mult bine: îţi bucuri cunoscuţii, dar ajuţi şi pisicile.

La CAFENEAUA CU PISICI te aşteaptă multe blăniţe pufoase (din fericire nu mai sunt zgribulite) care tânjesc după afecţiunea unui singur om. Pisicile pe care le vei cunoaşte au avut şansa să fie salvate de pe stradă, dar sunt multe care încă mai au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor!

 

DUMINICA, 16 Decembrie

ORA 19:00

SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE

De Matei Vişniec

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Florin Frăţilă, Paul Alexandru, Maria Popovici, Laura Marin, Ioana Chelmuş.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

 

Pe lângă parodierea actului justiţiei – haina comică obişnuită în dramele lui Vişniec – evidentă încă din primele secvenţe ale spectacolului, textul lui Matei Vişniec are un mesaj aproape strigat, acela de a nu uita că atunci când mergem “la teatru” păşim într-un spaţiu al artei, iar persoanele din faţa noastră nu sunt nişte simpli bufoni angajaţi să binedispună iubitele şi odraslele ci …nişte artişti care slujesc frumosului.
Fără a vinde surprizele care fac din spectacolul “Spectatorul Condamnat la Moarte” un happening, vă spunem că piesa trece peste orice barieră a convenţiei, începe cu mult înaintea “primului gong” şi se termină, aşa cum spune Vişniec, “în stradă”, mult după ce reflectoarele deja s-au stins, iar relaţia spectator-actor capătă dimensiuni nemaiîntâlnite într-o sală de teatru obişnuită.
Textul permite momente lungi de improvizaţie ale actorilor – “Dar de unde stiţi că ce spun eu acum nu e decât o improvizaţie menită să-i amagească pe toţi cei din jur?” şi cu siguranţă fiecare reprezentaţie este diferită datorită numarului imens de variabile. Care va fi sentinţa???

 

LUNI, 17 Decembrie

 

MARTI, 18 Decembrie

-.

 

 

MIERCURI, 19 Decembrie

ORA 21:00

TEATRU-SPORT: IMPROSHOW ÎNCULISE

Cu: Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ştefan Nistor.

Durata: 1h30

Intrare Liberă

 

Actorii care joacă în „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu”, „Spectatorul Condamnat la Moarte”, „Scrisori către Rita – The Show”, „Frumoasa călătorie a urşilor panda” (şi altele) s-au gândit să-ţi facă un super cadou: un show de improvizaţie proaspăt, actual şi plin de haz. Vrei să râzi? Hai În Culise. Comedia e la ea acasă. Iar uşa e deschisă pentru toată lumea.

 

 

JOI, 20 Decembrie

ORA 21:00

CUM SE ZICE – comedie

De Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

 

Ai fost vreodată la teatru? Dar la o repetiţie ai fost vreodată? În Culise lucrurile stau cu totul altfel decât te-ai fi gândit. Pentru prima dată ai şansa să vezi cum pregătesc marile stele ale scenei un spectacol. Şi ţine-te bine de scaun…ai să râzi din prima secundâ până la ultima.

Teatrul În Culise prezintă o comedie excepţională în regia lui Cristian Bajora, care prezintă 3 actori şi un regizor în plin proces de creaţie al unui… spectacol de teatru. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri! Nu rata un super spectacol marca În Culise!

 

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.