Programul teatrelor bucurestene, 30 decembrie – 5 ianuarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-teatrelor-bucurestene-30-decembrie-5-ianuarie/

Scaunele, Un Tango Mas, Blifat, Idolul şi Ion Anapoda, Bârfe, zvonuri şi minciuni şi Mica sirenă sunt doar câteva dintre spectacolele care se joacă în următoarele zile în Capitală. Iată mai jos programul teatrelor bucurestene, 30 decembrie – 5 ianuarie.

Un articol de Petre Ivan|30 decembrie 2013

Scaunele, Un Tango Mas, Blifat, Idolul şi Ion Anapoda, Bârfe, zvonuri şi minciuni şi Mica sirenă sunt doar câteva dintre spectacolele care se joacă în următoarele zile în Capitală. Iată mai jos programul teatrelor bucurestene, 30 decembrie – 5 ianuarie.

Teatrul Naţional Bucureşti: Sala Studio: vineri, 3 ianuarie, ora 19:30 – „Idolul şi Ion Anapoda”, de regia Ion Cojar;

sâmbătă, 4 ianuarie, ora 19:30 – „Bârfe, zvonuri şi minciuni”, regia Ion Caramitru; duminică, 4 ianuarie, ora 19:30 – „Bârfe, zvonuri şi minciuni”, regia Ion Caramitru;

Sala Pictura: vineri, 3 ianuarie, ora 20:00 – „Omul care a văzut moartea”, regia Dan Tudor;

sâmbătă, 4 ianuarie, ora 19:30 – „Micul infern”, regia Mircea Cornişteanu;

duminică, 5 ianuarie, ora 19:30 – „Micul infern”, regia Mircea Cornişteanu;

Sala Atelier: vineri, 3 ianuarie, ora 20:00 – “Nebun din dragoste” de Sam Shepard, regia Claudiu Goga;

Sala Mică: vineri, 3 ianuarie, ora 20:00 – „Încă-i bine!”, regia Rodica Popescu Bitănescu.

Teatrul Odeon: Sala Studio: sâmbătă, 4 ianuarie, ora 19:30 – „Blifat” de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail;

Programul teatrelor bucureştene

„Blifat”, unul dintre numeroasele spectacole din Programul teatrelor bucurestene, in perioada 30 decembrie – 5 ianuarie

Sala Majestic: duminică, 5 ianuarie, ora 19:00 – „Un Tango Mas”, direcţia de scenă Alexandru Dabija.

Godot Cafe Teatru: sâmbătă, 4 ianuarie, ora 20:00 – „Freak Show” de Florin Piersic Jr.;

duminică, 5 ianuarie, ora 20:00 – „Ieri, azi, mâine şi oricând”, regia şi scenografia Conrad Mericoffer.

Teatrul În Culise: luni, 30 decembrie, ora 20:00 – „Conversaţii cu Mafia”, regia Cristian Bajora;

marţi, 31 decembrie, ora 20:00 – „Revelion ca altădată”, regia Cristian Bajora.

Casa de Cultură a Studenţilor: miercuri, 1 ianuarie, ora 19:00 – „Scaunele” de Eugene Ionesco, regia Mihai Vladimir Anton (Mişa).

Teatrul Ţăndărică: sâmbătă, 4 ianuarie, ora 11:00 – „Albă ca Zăpada”, regia Cristian Pepino – notează Mediafax.

duminică, 5 ianuarie, ora 11:00 – „Mica sirenă”, regia Gabriel Apostol.

Teatrul „Ion Creangă”: Sala Rapsodia: duminică, 5 ianuarie, ora 11:00 – „Sămânţa vrăjită”, regia Mihai Manolescu.

Foto cu Programul teatrelor bucurestene: Idolul şi Ion Anapoda şi Blifat –  TNB şi Teatrul Odeon.

15
/11
/15

Vineri, 13 noiembrie: superstițioșii s-ar feri de lansări de discuri în această zi, însă, cum 3 albume importante și interesante se lansează pe 13 noiembrie 2015, se poate spune că este o zi fastă. Vladimir Horowitz – Return to Chicago (un recital susținut la Chicago, în 1986, de celebrul pianist), “Petrică și lupul” de Serghei Prokofiev, în lectura lui Alice Cooper, legendarul rocker, și concerte de Brahms și Bartok înregistrate de violonista olandeză Janine Jansen găsim pe aceste trei albume.

14
/11
/15

Muzică de Oscar, Tony pentru costume, și o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la București să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 

14
/11
/15

Scurtmetrajul “Prologul”, în regia lui Ștefan Constantinescu va avea premiera mondială în cadrul “Stockholm Film Festival”, producția fiind inclusă în competiția oficială. Evenimentul, ajuns la cea de-a 26 ediție, va debuta astăzi și se va desfășura până pe 22 Noiembrie.

13
/11
/15

Povestea a început cu 29 de ani în urmă*. Am ratat o excursie la munte şi, ca să nu rămân supărat, am fost dus de tatăl meu la film, la Casa de Cultură din Găeşti. Aşa am pătruns în lumea cinematografelor. Îmi amintesc că primul meu film a fost Superman. Din acel moment, împreună cu Dede senior (amator de filme şi fan Spencer Tracy) am cunoscut una din cele mai mari distracţii ale acelor vremuri, mersul la cinema.

13
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat în special pe cele patru anecdote intersectate care îl compun, şi într-o măsură nesemnificativă pe valenţele imaginii, încadraturii sau mizanscenei, „Bucureşti NonStop”, de Dan Chişu, aduce laolaltă numeroşi actori experimentaţi, aproape singurul atu care îl face vizionabil şi, pe alocuri, delectabil.

13
/11
/15

Compania de Teatru Labirint a lansat pe 10 noiembrie spectacolul “Sisif”- un tip de performance alternativ care explorează dialogul dintre formele de teatru clasice si cele neconvenționale, senzoriale, vizând transformarea spectatorului în co-creator al spectacolului.

13
/11
/15

În luna noiembrie, Merci Charity Boutique împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #8 - un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră. Luni, 23 noiembrie, două persoane pot lua prânzul cu regizorul şi scenaristul Nae Caranfil.

13
/11
/15

Teatrul Municipal 'Bacovia' din Bacău pregătește, pentru duminică, o premieră absolută a spectacolului cu piesa "Foc", un text scris de actorul băcăuan Valentin Braniște, inspirat din tragedia produsă în Clubul Colectiv din București, în care și-au pierdut viața până în prezent 54 de tineri.

13
/11
/15

Expoziția personală artistului și designerului Codrin Mircea poate fi vizitată între 15 noiembrie - 15 decembrie 2015 la galeria Metropolis Art Collection situată la parterul Metropolis Centre, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București de luni până sâmbătă între orele 12:00- 20:00. Vernisajul va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2015, ora 18:00.

13
/11
/15

Trei scrisori în original adresate, în anii 1933-1934, de Constantin Noica lui Emil Cioran vor fi prezentate publicului, în premieră, sâmbătă, în cadrul unei expoziții ce va avea loc la Biblioteca Județeană "Astra" din Sibiu, cu ocazia manifestării "Zilele Emil Cioran". Aceste scrisori, care arată prietenia dintre Noica și Cioran, fac parte dintr-un număr de 600 de manuscrise donate bibliotecii sibiene de fratele lui Emil Cioran, Aurel.