Reclama cu nuduri abstracte de Picasso, blocată de Facebook
https://www.ziarulmetropolis.ro/reclama-cu-nuduri-abstracte-de-picasso-blocata-de-facebook/

Reclama online realizată de Montreal Museum of Fine Arts pentru expoziţia de vară a fost blocată de platforma Facebook pentru că folosea nuduri abstracte pictate de Pablo Picasso. Muzeul a fost nevoit să ia legătura direct cu compania, pentru a reuşi să publice online advertorialul (puteţi vedea reclama video în interiorul articolului).

Un articol de Petre Ivan|6 august 2018

Tabloul „Femmes à la toilette” a fost una dintre imaginile principale folosite pentru promovarea expoziţiei, care face legătura între arta africană şi influenţa asupra lui Picasso şi impactul pictorului asupra artiştilor contemporani africani.

După ce prima variantă de reclamă a fost respinsă de Facebook, reprezentanţii muzeului au încercat cu o altă imagine, mai abstractă, „Large Still Life with Pedestal Table”. Dar nici aceasta nu a fost acceptată.

„Algoritmul (Facebook, n.r.) nu vede diferenţa între o operă de artă şi o reclamă proastă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Pascale Chasse, pentru BBC.

Facebook nu permite utilizatorilor să publice imagini cu nuduri, şi nici fotografii ale tablourilor, sculpturilor care conţin nuduri.

Regulile pentru advertoriale sunt şi mai stricte şi nu permit folosirea nudurilor din tablouri în reclame, deşi, în acest caz, a fost făcută, până la urmă, o excepţie.

Foto: Reclama cu nuduri abstracte de Picasso – mbam.qc.ca/en/exhibitions/on-view/picasso/

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.