S-a lansat blogul litera.ro! Locul de intalnire a celor mai interesante articole de opinie, dialoguri-eveniment, idei si sugestii de lectura pentru cititori
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-blogul-litera-ro-locul-de-intalnire-a-celor-mai-interesante-articole-de-opinie-dialoguri-eveniment-idei-si-sugestii-de-lectura-pentru-cititori/

Editura Litera anunţă lansarea pe litera.ro a noului Litera Blog, locul de întâlnire a celor mai interesante articole de opinie, dialoguri-eveniment, idei şi sugestii de lectură pentru cititorii săi. Critici literari, scriitori români şi străini, formatori de opinie, bloggeri, traducători, actori, traineri fac parte acum din comunitatea Litera Blog pentru a oferi publicului iubitor de carte cea mai bună experienţă a lecturii.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2021

Litera.ro  găzduiește toate cărțile din portofoliul Editurii Litera, peste 2 500 de titluri, campanii cu oferte și promoții speciale în fiecare zi, iar de acum, pe Litera Blog, și noi surse de inspirație pentru lectură: cititorii vor descoperi rubrici interactive cu informații inedite și exclusive despre autorii cărților Litera, interviuri, dosare editoriale, considerații personale ale traducătorilor și multe altele.

Câteva recomandări:

Pentru cei pasionați de podcasturi, se lansează  Cu Voce Tare, un podcast Litera cu Nadine Vlădescu și invitații săi, în care vor fi abordate teme actuale din cele mai variate domenii: cultură, educație, psihologie, mediu, sănătate, dileme sociale. Ascultătorii vor putea urmări conversații convingătoare și puncte de vedere bine argumentate ale unor oameni care au un cuvânt de spus în mediul cultural și în societate. Un podcast în care ideile se confruntă cu voce tare.

Primul episod este deja disponibil pe litera.ro: o discuție cu bine-cunoscutul Paul Olteanu – trainer, coach și realizator al podcastului Mind Architect -, care ne dezvăluie câteva tehnici și strategii motivaționale concrete menite să ne regleze emoțional, astfel încât să putem funcționa mai bine la nivel individual și în colectivitate. Podcastul Cu Voce Tare este disponibil pe Blogul Litera, Youtube Litera, dar și pe Spotify, Soundcloud, iTunes, Apple Podcast și Google Podcasts.

O carte pe zi, realizat în parteneriat cu Digi24, este un proiect de încurajare a lecturii care își propune să ofere publicului întâlniri zilnice cu actualitatea literară în toate formele sale – cele mai recente bestselleruri, autori clasici și contemporani, cărți pe teme importante din toate domeniile de interes – și care se regăsește într-o rubrică dedicată pe blogul Litera. Recomandările zilnice pot fi vizionate pe Digi24, de luni până vineri, în timpul jurnalelor de la ora 8.00 și de la ora 11.00, pe blog sau pe YouTube Editura Litera.

Invităm cititorii să descopere lumea cărților dintr-o altă perspectivă, cu recomandări din partea editorului, topuri și informații despre cele mai citite cărți ale săptămânii, ale lunii sau despre cele mai așteptate bestselleruri ale momentului.

Totul sub formă de articole atent concepute și redactate, care vor permite cititorilor să-și creioneze listele de lecturi, dar și să revină asupra cărților memorabile, pentru a fi în pas cu viața literară a comunității de cititori.

Litera Blog este și o nouă sursă de informare pentru toate evenimentele online și offline ale editurii: cluburi de carte, evenimente de încurajare a lecturii, activări digitale, lansări de carte, promoții sau oferte în campanii dedicate pe litera.ro.

Pentru a fi la curent cu toate articolele noi pe Litera Blog vă recomandăm abonarea la newsletterul Editurii Litera prin introducerea adresei de email pe homepage litera.ro.

La link puteți accesa primul newsletter dedicat lansării blogului.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.