Teatrul Mic și noile rezoluții ale anului 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-si-noile-rezolutii-ale-anului-2020/

Teatrul Mic începe noul an alături de ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Centrul Cultural Ion Manu Otopeni, în cadrul unor parteneriate culturale menite să susţină activitatea teatrului, găzduind o parte dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul curent.

Un articol de Liliana Matei|16 ianuarie 2020

Reamintim situația dificilă în care se află Teatrul Mic, încă din anul 2017, din cauza încadrării în clasa I de risc seismic, conform legislației în vigoare, ce a dus la închiderea sălii Mari a Teatrului și a sălii Teatrului Foarte Mic. În ciuda acestui fapt, spectacolele s-au jucat fără întrerupere în cele 2 săli de tip studio- Sala Atelier și Sala Studio, inaugurată în anul 2018, precum și în sălile teatrelor partenere. În acest context nefericit, la finalul anului trecut s-a decis mutarea întregului personal administrativ și artistic în sediul aflat pe strada Gabroveni al sălii Studio, și mai ales găsirea de soluții pentru a juca și pe alte scene deja consacrate.

Prima dintre premierele anului 2020, spectacolul Vinovat. Nevinovat. de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, va avea loc în zilele de 21, 22 februarie, ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB. Spectacolul aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență. Conduși de prejudecăți și sentimente personale, uneori contradictorii, cu greu ne putem obiectiva și lua atitudine pentru a discerne între bine și rău. În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/ nevinovați în raport cu celălalt? Este una dintre interogațiile pe care viitoarea producție a Teatrului Mic le lansează publicului spectator.

Primele spectacole găzduite de Teatrul de Comedie, începând de luna aceasta, sunt Angajat la doi patroni de Richard Bean, după Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, regia Vlad Corbeanu și …Escu de Tudor Mușatescu, regia Doru Ana, programate în zilele de 14, respectiv 21 ianuarie, ora 19:00, la sala Radu Beligan. La Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, este programat în data de 30 ianuarie, ora 19:00, spectacolul Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, regia Vlad Massaci.

Detalii și bilete pe www.teatrulmic.ro, pe platforma bilet.ro, pe pagina de Facebook @teatrulmic.sifoartemic și la casele de bilete ale Teatrului Mic (Str. Constantin Mille, nr. 16 și Str. Gabroveni, nr. 57).

VINOVAT. NEVINOVAT.

un spectacol de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu

Distribuția:

Profesorul: Tudor Aaron Istodor / Vlad Corbeanu

Muncitorul: Toma Cuzin / Marin Grigore

Patroana: Dana Dembinski Medeleanu / Mihaela Rădescu

Inginerul: Vlad Logigan

Medicul: Alexandru Voicu / Andrei Seuşan

Antreprenorul: Andrei Seușan / Viorel Cojanu

Actorul: Vlad Corbeanu / Bogdan Talaşman

Educatoarea: Valentina Popa / Gabriela Iacob

Vedeta TV: Manuela Hărăbor / Ruxandra Enescu

Poștașul: Vitalie Bantaș

Taximetristul: Doru Ana / Ovidiu Niculescu

Arhitecta: Irina Velcescu / Ilinca Manolache

Aprodul: Petre Moraru / Viorel Cojanu

Regia artistică: Gelu Colceag

Asistent regie: Vlad Corbeanu

Scenografie: Ioana Pascha

Producător delegat: Alois Chiriță

Durata: 2 ore

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.