Tom si Jerry au luat cu asalt Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/tom-si-jerry-au-luat-cu-asalt-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom şi pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândeşti automat la personajele din desene animate. La un şoarece şi la o pisică. Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Un articol de Andrada Văsii|1 octombrie 2013

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom și pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândești automat la personajele din desene animate. La un șoarece și la o pisică.

Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Florin Piersic Jr. şi Paul Ipate, adică Tom si Jerry

Scenele decurg cu viteză, iar recuzita se schimbă la fel de rapid. Povestea lui Tom, un ucigaș cu experiență, se desfășoară sub ochii spectatorilor. Totul începe cu muzică şi cu Paul Ipate care stă în picioare și te invită să iei parte la spectacol. Cum ai putea spune nu?

Atmosfera antrenantă este o notă definitorie a producției Tom si Jerry. Regizorul Florin Piersic Jr. spune că în piesa lui Rick Cleveland miza nu e o bucată de cașcaval sau o farfurie cu lapte. „Tom și Jerry sunt oameni care omoară oameni. Singura asemănare cu desenele animate stă în situațiile comice.  Tom și Jerry e o comedie extrem de neagră, la care o să râzi cu lacrimi. De crocodil.”

Tom si Jerry

Tom si Jerry: de la stânga la dreapta – Laurențiu Bălănescu, Florin Piersic Jr., Paul Ipate

Firul narativ îi plimbă pe cei doi prin mai multe scene ale crimei și îi pune față în față cu Laurențiu Bănescu (victima lor perpetuă). Poveștile sunt scurte, pline de înțelesuri, iar un simplu bol de cereale poate deveni o armă (sau nu).

Două personaje cu filozofii diferite de viață, doi criminali care învață unul de la cealălalt. Povestea lor se desfășoară pe o perioadă lungă de timp, iar fiecare trece prin mari schimbări emoționale. Crimele au diferite efecte asupra acestora, iar spectatorii devin complicii celor doi.

Citiţi şi: INTERVIU Paul Ipate: „Există o umilinţă a meseriei de actor“

Cât de grea este viața unui om care omoară oameni? Sau cât de ușoară? Pot doi criminali să lege o prietenie? Dacă da, până unde? Dacă nu, de ce? Florin Piersic  Jr. a încercat să ofere un răspuns pentru toate întrebările.

După ce vizionezi spectacolul te întrebi dacă mai există vreo curiozitate referitoare la viața de criminal pe care regizorul a dezvoltat-o în subiectul producției. Răspunsul îl veţi găsi singuri.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Foto credit: Maria Ştefănescu, spectacolul Tom si Jerry

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.