Un nou volum de Nina Cassian, la Editura Frontiera
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-nou-volum-de-nina-cassian-la-editura-frontiera/

Editura Frontiera anunţă un nou titlu semnat de Nina Cassian, publicat într-o ediţie adaptată grafic pentru copiii de astăzi: „Roşcată-ca-Arama şi cei şapte şoricari”. Ilustraţiile cărţii sunt semnate de Andrei Tache.

Un articol de Liliana Matei|5 noiembrie 2021

Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari face parte din seria de autor Nina Cassian, care a început la Editura Frontiera cu Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru (ilustrații Karda Zenko) și care va continua anul viitor cu o nouă ediție ilustrată a Prințului Miorlau.

Roșcată-ca-Arama este mama a șapte pui de șoricar: Sugiuc, Croc, Trigon, Morcovel, Nisipica, Săbiuța și Nasulina. Așa cum se întâmplă la căței, puii sunt dați spre adopție – toți, cu excepția Nasulinei, care rămâne cu mama. Cu toții se reunesc o dată pe an (pe 31 februarie!) și își povestesc aventurile. La reuniunea anuală lipsește însă Trigon, a cărui dispariție este o adevărată enigmă, dar și punctul în care cartea decolează în… spațiu!

„Literatura pentru copii a Ninei Cassian este de neocolit, pentru că are tot ce trebuie pentru a seduce copiii de astăzi: inventivitate, jocuri de cuvinte, umor și suspans. Am onorat această autoare cu ediții noi, ilustrate de artiști contemporani, pentru a o repune pe harta bibliografiei școlare”, spune Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

Cartea „Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari” este disponibilă pe site-ul editurii la prețul de 39 lei.

Nina Cassian (1924-2014) a fost o artistă extrem de talentată, cu o operă variată și, în același timp, controversată. A compus muzică, a scris poezie, literatură pentru copii și eseuri, a tradus din limbile germană, engleză, franceză și rusă. A fost poetă suprarealistă și inventatoarea unei limbi poetice noi, limba „spargă”, dar și poetă angajată ideologic în anii ’50 ai regimului comunist. După ce a renunțat să mai scrie la cerințele Partidului, a revenit la un lirism autentic și a abordat, totodată, literatura pentru copii. Din 1985, Nina Cassian s-a stabilit la New York, poemele sale fiind publicate de prestigioase reviste americane de poezie.

Andrei Tache (n. 1988) este arhitect și grafician, călător printr-o multitudine de mijloace expresive, de la poezie la ceramică. Trăiește, lucrează și explorează în București. Acest volum al Ninei Cassian este primul exercițiu amplu pe tărâmul ilustrației de carte, împletind desenul cu detaliile de paginare. Stilul fluid pe care îl dezvoltă pe frontiera dintre figurativ și simbol folosește linii moi și culori voioase, ascunde detalii cu subtext și secvențe de umor – recomandat celor mici și celor mari.

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și este, totodată, creatoare de carte românească ilustrată. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

 

 

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

10
/06
/22

Sâmbătă, 11 iunie, la ora 11.00, cele trei echipe finaliste ale ediției a unsprezecea a Concursului Humanitas în licee vor fi faţă în faţă la Marea Finală, care se va desfăşura în sala de conferințe a Institutului Cervantes. Finala va fi prezentată de Mihaela Dedeoglu. Trofeul și premiul cel mare vor fi înmânate de Ioana Pârvulescu. Vă invităm să încurajați din sală cele trei echipe sau să urmăriți transmisia online pe paginile de Facebook Humanitas și Concursul Humanitas în licee.

07
/06
/22

După doi ani de pauză, Curtea Veche Publishing și-a dat întâlnire cu cititorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XV-a, în perioada 1-5 iunie 2022. Publicul a părut foarte dornic să cunoască din nou autorii preferați, să afle despre noutăți și să își facă rezerva de carte pentru sezonul de vară. Așadar, nu au lipsit lansările, sesiuni de autografe și reducerile, care au fost anul acesta între 25-70% în standul editurii.

07
/06
/22

Zeci de mii de vizitatori au venit în standul editurii Corint la Salonul Internațional De Carte Bookfest, între 1 și 5 iunie 2022. Vânzările au atins cote record după doi ani în care publicul a fost privat de întâlnirile cu autorii și editorii.

31
/05
/22

Cea mai așteptată ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, a XV-a, începe mâine la Pavilionul B2 de la Romexpo: fără restricții sanitare, fără taxe de acces și fără costuri de parcare. Evenimentul va fi deschis oficial miercuri, 1 iunie, la ora 12.00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitați E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România și Adrian Cioroianu – directorul Bibliotecii Naționale a României.

30
/05
/22

UNATC PRESS, editura Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), participă în perioada 1-5 iunie 2022 pentru prima dată la Salonul Internațional de Carte Bookfest. Prezența UNATC PRESS de-a lungul celor cinci zile la cunoscutul eveniment dedicat cărții și autorilor de la Romexpo este un exercițiu de conectare la lumea publishingului de carte autohton, dar mai ales o excelentă ocazie de a se adresa în mod nemijlocit cititorilor.