„Val și Cetatea Sufletelor” poate fi văzut online în acest weekend
https://www.ziarulmetropolis.ro/val-si-cetatea-sufletelor-poate-fi-vazut-online-in-acest-weekend/

Spectacolul „Val şi Cetatea Sufletelor”, o producţie CNDB 2019, va fi prezentat online în acest weekend.

Un articol de Liliana Matei|17 aprilie 2020

Spectacolul este o producție CNDB 2019 și se bucură de o distribuție excepțională: șapte elevi ai Școlii Performative pentru Copii de la CNDB, alături de dansatori profesioniști. Coregrafa Vava Ștefănescu (concept și coregrafie) a colaborat cu Vlaicu Golcea (muzica originală), Cristina Milea (costume, scenografie, instalație), Mihai Păcurar (video), Ana Alfianu (desene) și cu Catrinel Catană (asistent coregrafie).

„Suntem conștienți că nimic nu va putea înlocui contactul nemediat și relația directă dintre cursanți și coregrafi, dintre public și artiști. Ne este dor să reluăm ritualul întâlnirilor noastre săptămânale, să fim gazda acestor întâlniri. Până când acest lucru va fi posibil din nou, ne bucurăm să putem aduce în spațiul online noi cursuri de dans, filme și spectacole”, se arată într-un comunicat de presă.

„Val și Cetatea Sufletelor”, spectacolul prezentat online în acest weekend, este un montaj din filmările reprezentațiilor din decembrie 2019 și ianuarie 2020. Filmul realizat s-a concentrat să aducă publicului online exact ce lipsește mai mult în acest moment – apropierea, și a încercat să mențină spiritul și emoția spectacolului pentru a ne invita la spectacolul live de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Spectacolul va fi disponibil live-streamed pe pagina de Facebook și pe canalul de Vimeo al CNDB:

sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 17:00

duminică, 19 aprilie, de la ora 11:00

luni, 20 aprilie, de la ora 17:00

Pentru o mai bună vizionare a spectacolului este recomandată vizionarea filmului cu căști.

În cazul în care există persoane care nu au cont de facebook, spectacolul va fi disponibil publicului larg, în aceleași intervale orare, pe canalul de Vimeo al CNDB: www.vimeo.com/cndb

Fără a avea artiști angajați, Centrul Național al Dansului București lansează programul CNDB ONLINE pentru susținerea artiștilor independenți din cursurile, spectacolele și filmele prezentate.

Maia Axinte – Val

Maia are 10 ani, participă la cursurile Școlii performative de la 4 ani și a fost parte din spectacolul „Dansuri mici” în anul 2018:

„Vreau să dansez așa cum simt, nu după reguli stricte, și de aceea cred că mi-am găsit liniștea în dansul contemporan. Mi se pare că dansul este cel mai confortabil mod de exprimare. Aici mi-am găsit un spațiu sigur.”

Chira Munteanu – Pietricica albastră

„M-a atras mai mult pentru că este mai plin de viață și nu trebuie doar să înveți niște pași pe de rost. Mă face să mă simt mai liberă. La Școala Performativă mi-am găsit pasiunea! Când sunt în acest spațiu, timpul nu mai există… Aici am cunoscut copii talentați și oameni cu multă pasiune. Tot aici m-am regăsit pe mine altfel. Întreg spectacolul „Val și Cetatea Sufletelor” este echivalent cu întreaga noastră viață, toate întâmplările prin care trec personajele regăsindu-se în viața noastră de zi cu zi.”

Cosmin Vasile – Malila

„Ce o să se vadă la final este rezultatul a multe ore de laborator, care s-a bazat pe aportul tuturor, al copiilor, al nostru, al dansatorilor mari, al coregrafului, al scenografului, al celui care a compus muzica. Chiar am reușit să formăm o echipă care a lucrat împreună, cu același gând, același suflet și aceeași poveste.”

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]