Vasile Ernu vine la „Povești din cartier. Întâlniri cu autori și vecinii lor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vasile-ernu-vine-la-povesti-din-cartier-intalniri-cu-autori-si-vecinii-lor/

Miercuri, 4 noiembrie, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Nichita Stănescu, vine scriitorul Vasile Ernu: „Faptul că acum am onoarea de a prezenta cărţile mele în biblioteca «din cartier» mă face să retrăiesc acele clipe magice ale copilăriei. Voi fi fericit…”

Un articol de Liliana Matei|3 noiembrie 2015

După o primă ediție reușită în luna octombrie, este rîndul Cartierului Crângaşi să îşi invite cititorii la o întîlnire cu un scriitor din zonă: miercuri, 4 noiembrie, ora 18.00, la sediul Bibliotecii Nichita Stănescu, Vasile Ernu vine la întâlnirea cu publicul cititor.

„Bibilioteca a fost şi rămâne pentru mine unul dinte cele mai fascinante locuri. Aici am învăţat să citesc, să caut, să explorez minunata lume a cărţilor. Bibliotecarele copilăriei mele au fost primele zâne din poveşti. Le adoram. Faptul că acum am onoarea de a prezenta cărţile mele în biblioteca «din cartier» mă face să retrăiesc acele clipe magice ale copilăriei. Voi fi fericit…”, a declarant Vasile Ernu.

Evenimentul, realizat în colaborare cu Biblioteca Metropolitană, marchează împlinirea celor 65 de ani de la fondarea Companiei de Librării București, cel mai vechi lanț de distribuție din România.

Adresa  Bibliotecii Nichita Stănescu:  Calea Crângaşi 19, Bl 11 B,

Vasile Ernu este scriitor și eseist, una dintre cele mai active voci ale spațiului civic românesc. A debutat cu volumul Născut în URSS (Polirom, 2006, 2007, 2010, 2013), tradus în rusă, bulgară, spaniolă, italiană, maghiară și poloneză. A mai publicat: Ultimii eretici ai Imperiului (2009, Polirom), Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu, 2010, Polirom); Intelighentia rusă azi (2012, Cartier); Sînt un om de stânga (2013, Cartier) și Sectanții, primul volum din „Trilogia marginalilor” (Polirom, 2015). Mai multe detalii pe www.ernu.ro si www.nascutinurss.ro.

Proiectul „Poveşti din cartier. Întâlniri cu autori şi vecinii lor” constă într-o serie de întâlniri care vor avea loc lunar, în diferite cartiere bucureştene  şi vor reuni autori şi cititori care locuiesc în acea zonă. Gazda evenimentelor va fi de fiecare dată una din filialele Bibliotecii Metropolitane. O iniţiativă insolită şi un gest de prietenie între reprezentanţi ai „trei bresle ale cărţii”: librari, bibliotecari şi creatori de carte.

Compania de Librării București (CLB) reprezintă cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 46 de spații comerciale, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Citiţi şi:
09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.