La Sala Rapsodia de pe Lipscani, România este închisă pentru inventar şi Toţi cinci sunt prezenţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-sala-rapsodia-de-pe-lipscani-romania-este-inchisa-pentru-inventar-si-toti-cinci-sunt-prezenti/

Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric prezintă spectacolele „România. Închis pentru inventar“ (sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00) şi „Toţi cinci“ (duminică, 19 mai, de la ora 19.00).

Un articol de Andrada Văsii|17 mai 2013

Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric prezintă spectacolele  „România. Închis pentru inventar“ (sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00) şi „Toți cinci“ (duminică, 19 mai, de la ora 19.00).

„România. Închis pentru inventar“ este o poveste dulce-amară despre o lume dispărută în ’89; o călătorie în timp, o rememorare a trecutului nostru, un spectacol vintage, care a avut premiera în 2010.

Protagoniștii (Dragoș Huluba, Eduard Adam și Violeta Huluba) și-au imaginat un scenariu suprarealist. Cum ar fi dacă, la întoarcerea în ţară, am găsi sub inscripţia ROMÂNIA, o alta scrisă de mână și în grabă: închis pentru inventar. Acest spectacol nu este o teză sau o lecţie de istorie.  E doar o înşiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viaţa unor oameni din acea lume.

Dragoş Huluba şi Violeta Huluba construiesc două personaje arhetip, oscilând în permanenţă între duioşie, tristeţe, amărăciune, furie, umor şi faptul în sine de a fi om… de a trăi şi de a visa.

Spectacolul – scenariu, regie, interpretare – este, cu siguranţă, una dintre cele mai valoroase poveşti care s-au spus, scris sau filmat de la Revoluţie încoace, despre acea perioadă.

Monica Andronescu,
Yorick

Un spectacol fără decor

„Toți cinci“  este o tragi-comedie fără decor, fără cuvinte, despre omul contemporan: visele, iubirile, speranţele sale traduse în dans, pantomimă, teatru. Frânturi de viaţă: priveşti, primeşti şi îţi construieşti propriul fir narativ. Concluzia aparține spectatorului. 

Spectacolul „Toți cinci“ vorbeşte despre nebunia lumii, despre bucuria ei, despre miracolele care ne înconjoară, dar pe lângă care trecem cu toţii, în viteză, în fiecare zi; o poveste spusă în tăcere despre ceea ce nu se vede decât cu ochiul… liber.

Foto credit: Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric

 

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.