Alexandra Sălceanu, actriță: „Teatrul Metropolis e un loc cu o energie foarte frumoasă și aparte”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandra-salceanu-actrita-teatrul-metropolis-e-un-loc-cu-o-energie-foarte-frumoasa-si-aparte/

INTERVIU Pe Alexandra o puteţi vedea la Teatrul Metropolis în „Peretele”, „7 dintr-o lovitură” şi „Cum se cuceresc femeile”.

Un articol de Andrei Crăciun|9 iunie 2019

Alexandra Sălceanu, în ce spectacole ai jucat la Teatrul Metropolis din București? Care e povestea lor?

La Teatrul Metropolis joc în Peretele și 7 dintr-o lovitură, scrise și regizate de Lia Bugnar, Cum se cuceresc femeile, adaptare după Woody Allen, regia Liviu Lucaci. Povestea lor este una bazată pe prietenie și noroc. În Peretele am intrat cu vreo două săptămâni înainte de premieră, deoarece Lia avea nevoie de încă cineva pentru rolul Sena, iar prietena mea, Letiția Vlădescu, m-a recomandat. Ulterior, Lia mi-a propus și rolul Fefe din 7 dintr-o lovitură. ”Și de-atunci, toate au mers ca pe roate”(replică din Peretele). În Cum se cuceresc femeile, profesorul meu, Liviu Lucaci, a fost cel care mi-a propus rolul Linda. Ne-am întâlnit pentru o discuție, apoi pentru o primă lectură și apoi am început repetițiile. Sunt spectacole care îmi sunt foarte dragi și am numai amintiri plăcute atât din perioada repetițiilor, cât și din cadrul reprezentațiilor. Și le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să fac parte din ele!

Ce a însemnat în cariera ta Teatrul Metropolis? Cum ți-a schimbat traiectoria?

A însemnat destul de mult și de important. Pot spune că mi-a schimbat traiectoria pentru că de când am început să joc la Metropolis am reușit să mă întrețin din teatru. În plus, jucând foarte des, am învățat să aplic toată teoria învățată în facultate. Ceea ce a fost extrem de important! Contează enorm să joci constant. Nu știu cum poți crește altfel. Practic am crescut la Metropolis.

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?

Publicul mi s-a părut cald, în general. Merge cu tine. Ține la actori. Ce mi se pare special la Metropolis este energia locului. E un loc primitor și care te binedispune. Sau or fi oamenii de acolo? Nu știu exact.

Ca spectator ai umblat pe la Metropolis? Ai văzut ceva ce ți-a plăcut pentru totdeauna?

Am umblat mult ca spectator. Aș recomanda oricând Procesul caprei cu un ied, scris și regizat de Radu Iacoban.

Spune-mi cele mai frumoase și mai caraghioase întâmplări trăite de tine la Metropolis?

Sunt foarte multe. Cred că cele mai multe au fost la Peretele. Dar cele mai amuzante, pentru mine, au fost multiplele momente în care fie trebuia să intru în scenă mai târziu, fie să ies pentru câteva momente și să revin și, nu știu cum, de fiecare dată eram oprită de către o doamnă plasatoare care mă informa că nu am voie să intru în sală pentru că spectacolul a început deja. Iar eu trebuia să explic, de fiecare dată: ”Știu că a început! Dacă vreți să și continue, lăsați-mă să intru, vă rog!”

Povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis. 

Să se bucure din toată inima, pentru că Teatrul Metropolis e un loc cu o energie foarte frumoasă și aparte.

Pot spune că mi-a schimbat traiectoria pentru că de când am început să joc la Metropolis am reușit să mă întrețin din teatru. În plus, jucând foarte des, am învățat să aplic toată teoria învățată în facultate. Ceea ce a fost extrem de important! Contează enorm să joci constant. Nu știu cum poți crește altfel. Practic am crescut la Metropolis.

Alexandra Sălceanu, actriță

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!

28
/10
/21

A jucat în peste 60 de filme, a colaborat cu regizori din întreaga lume, de la Luchino Visconti și Liliana Cavani, la Woody Allen, Sidney Lumet și Alan Parker. Duminică, 31 octombrie, la 23.00, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe de film şi teatru pe plan internaţional, Charlotte Rampling este invitata lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”, de la TVR 1.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

20
/08
/21

Lucia vorbește, într-un interviu sub formă de alfabet, despre oameni și pisici, piese preferate și vieți visate, mereu cu o melodie bună pe fundal. Lucia va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanţa), în data de 22 august, la ora 14.00.

19
/08
/21

Teodora Moroșanu, solista trupei Rockabella, conturează, într-un interviu sub formă de alfabet, o hartă emoțională și personală a traseului său artistic. Trupa Rockabella va concerta în cadrul festivalului Living Rock 2021, care are loc în perioada 20-22 august, pe Plaja Tuzla (Constanța).

02
/08
/21

Născută în România, Mara și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani. Stilul său elegant și subtil a atras repede atenția audienței și criticilor, fiind invitată să cânte alături de mai multe filarmonici din țară.

23
/07
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influențează viața adolescenților și relațiile lor cu ceilalți, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun și alte substanțe și tulburările alimentare.