„Antipa”- primul muzeu din România care poate fi „citit” şi cu mobilul
https://www.ziarulmetropolis.ro/antipa-primul-muzeu-din-romania-care-poate-fi-citit-si-cu-mobilul/

Vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ din Bucureşti vor putea accesa, începând de joi, informaţiile ataşate pieselor din expunerea permanentă şi cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.  „Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumătatea anului şi a fost realizat şi finanţat de către NFCExpert.ro. Prin acest program, informaţiile ştiinţifice asociate pieselor expuse […]

Un articol de Andrada Văsii|1 noiembrie 2012

Vizitatorii Muzeului Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ din Bucureşti vor putea accesa, începând de joi, informaţiile ataşate pieselor din expunerea permanentă şi cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.

 „Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumătatea anului şi a fost realizat şi finanţat de către NFCExpert.ro. Prin acest program, informaţiile ştiinţifice asociate pieselor expuse pot fi citite cu ajutorul telefonului mobil datorită utilizării Quick Respond Code-urilor şi a sistemelor NFC (Near Field Communication)”, precizează un comunicat al instituţiei.

Muzeul şi-a propus prin acest proiect accesibilizarea informaţiilor ştiinţifice care, până acum, puteau fi citite doar pe infotouch-urile din faţa vitrinelor, dar şi atragerea adolescenţilor şi a tinerilor pasionaţi de telefonia mobilă şi tehnologiile din acest domeniu.

Din noiembrie, informaţiile legate de exponate vor putea fi citite simultan, de mai multe persoane, prin afişarea lor pe telefonul mobil într-un timp foarte scurt. Informaţiile se accesează cu uşurinţă, fiind necesară doar apropierea telefonului de codul de pe eticheta exponatului iar informaţia scanată şi afişată pe telefon reprezintă şi o rezumare a explicaţiilor detaliate din textele conexe ale pieselor din expunerea permanentă.

Sursa: Agerpres

08
/02
/23

Deși anul precedent a fost marcat de provocări pentru piața editorială, Editura Litera a reușit să aducă pe rafturile cititorilor bestsellere internaționale, romanele scriitorilor români contemporani, cele mai inovatoare cărți în materie de psihologie și o multitudine de titluri pentru toate tipurile de public.

08
/02
/23

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), primul și singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, vă invită la CdRF Foto Market, pe 11-12 februarie, la OTOTO Store (Calea Victoriei, nr. 153), între orele 12:00-21:00.

07
/02
/23

Din ce în ce mai mulți oameni își îmbunătățesc rutina de citit cu audiobooks. Astfel 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18-55 de ani, din România). 

06
/02
/23

Despre cum „Nora” lui Henrik Ibsen a inventat feminismul și nemulțumirile în mariaj s-a spus suficient. Fie că a fost întâmpinată ca o supraviețuitoare a celui mai șoptit abuz domestic, sau că i-a fost criticată reacția radicală de a-și abandona copiii și statutul social peste noapte, Nora este una dintre cele mai populare protagoniste dramatice, iar „Casa de păpuși” este un clasic care stârnește (poate că inclusiv în prezent) sentimente puternice.

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

02
/02
/23

Trompetistul de talie internațională Alex Sipiagin – ale cărui albume au fost nominalizate sau au câștigat premii Grammy – este invitat special într-un concert extraordinar de jazz prezentat joi, 9 februarie 2023, ora 19.00, împreună cu Big Band-ul Radio România. Cel mai nou album al său - „Mel’s Vision” - a fost lansat în urmă cu doar câteva zile (26 ianuarie 2023).