Atelier de teatru radiofonic si lecturi pentru copii in limba germana
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-teatru-radiofonic-si-lecturi-pentru-copii-in-limba-germana/

Centrul Cultural German (CCG) din Timişoara organizează vineri, în premieră, un atelier de teatru radiofonic cu şi pentru copii, evenimentul fiind organizat de scriitorul şi actorul Thommi Baake. Participanţii sunt elevi ai Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, care împreună cu Thommi Baake vor înregistra o piesă de teatru radiofonic în limba germană, scrisă de acesta special […]

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2012

Centrul Cultural German (CCG) din Timişoara organizează vineri, în premieră, un atelier de teatru radiofonic cu şi pentru copii, evenimentul fiind organizat de scriitorul şi actorul Thommi Baake.

Participanţii sunt elevi ai Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, care împreună cu Thommi Baake vor înregistra o piesă de teatru radiofonic în limba germană, scrisă de acesta special pentru ei, spun reprezentanţii CCG Timişoara.

Atelierul va avea loc în biblioteca Centrului Cultural German.

Thommi Baake, născut în 1962, este actor de comedie şi autor de cărţi pentru cei mici. A jucat în diferite piese de teatru pentru copii, pentru teatrele Poot şi Klecks din Hanovra, precum şi în emisiuni pentru copii, cum ar fi cunoscuta Sesamstrase, scrie poveşti şi compune cântece pentru ei.

În 2010 a publicat prima sa carte ‘Erwin und die Leuchtgiraffen’ (‘Erwin şi girafele strălucitoare’), iar în 2012 a urmat ‘Die Ruckkehr der Leuchtgiraffen’ (‘Întoarcerea girafelor strălucitoare’).

Poveştile lui au impresionat un număr mare de tineri ascultători din diferite şcoli, librării şi biblioteci din Germania.

Sâmbătă, Thommi Baake îi invită pe micuţii cunoscători de limbă germană la o lectură în limba maternă, care le va citi în limba germană poveşti cu aventuri din prima sa carte ‘Erwin şi girafele strălucitoare’, dovedindu-şi, în acelaşi timp, şi talentul actoricesc.

‘Copiii vor afla cum Erwin şi girafele strălucitoare păcălesc un proprietar rău şi găsesc o comoară. Zburăm împreună cu Mona şi cu Michael pe un balaur la vrăjitorul Srideldibutsch. Ne jucăm alături de troli, de Stina şi de Tim în oraşul uitat şi misterios al trolilor. Suntem pe mare cu Per şi cu căpitanul ‘picior de plastic’, căutând împreună cu prinţesa Jasenka apa vieţii. Ne scufundăm într-o lume interesantă, imaginativă şi distractivă a personajelor şi aventurilor din poveştile lui Thommi Baake’, spun organizatorii evenimentului.

Sursa: Agerpres

25
/11
/15

În 2 decembrie se împlinesc 65 ani de la trecerea în eternitate a pianistului-simbol pentru arta interpretativă românească, Dinu Lipatti, prilej pentru Radio România Muzical de a-i dedica acestei mari personalități o serie de evenimente: o emisiune-maraton, un recital și un simpozion de muzicologie.

24
/11
/15

Teatrul Foarte Mic își întrerupe activitatea de spectacole începând de astăzi, 24 noiembrie. La rândul său, Teatrul Nottara și-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru. Ambele decizii au venit ca urmare a legii promulgate recent prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic ridicat.

24
/11
/15

Ţi-ai imaginat vreodată că poţi să faci revelionul în teatru? Pe 31 decembrie de la ora 19:00, actorii În Culise te invită să petreci o noapte pe care ţi-o vei aminti tot restul vieţii. Cu program de spectacol şi comedie românească, bucate alese şi licori delicioase, cea de-a cincea ediţie a Revelionului ca Altădată transformă mansarda din La Scena (Calea Călăraşilor nr. 55) într-un loc ideal pentru a sărbători trecerea dintre ani.

24
/11
/15

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, la Grădina Verona are loc #Colectiv Delivery, un târg creativ în urma căruia încasările sunt donate integral în beneficiul răniților din Colectiv.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

22
/11
/15

“Indianul vrea în Bronx”, de Israel Horovitz, în regia Iarinei Demian. L-am văzut duminică, în noapte, pe Batiștei, la ARCUB, la jumătatea lui noiembrie, acum, după cele două Apocalipse care ne-au traversat timpul - din fosta fabrică “Pionierul” din București până pe Bulevardul Voltaire din Paris.