Cate Blanchett, noul ambasador al bunăvoinței pentru UNHCR
https://www.ziarulmetropolis.ro/cate-blanchett-noul-ambasador-al-bunavointei-pentru-unhcr/

Actriţa australiană Cate Blanchett a devenit noul ambasador al bunăvoinţei în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) într-un demers de sensibilizare asupra situaţiei dificile a refugiaţilor, pe fondul crizei fără precedent în domeniul migraţiei.

Un articol de Petre Ivan|3 mai 2016

Deținătoare a două premii Oscar, Cate Blanchett — despre care criticii de film susțin că este cea mai talentată actriță din generația sa — a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru UNHCR după vizita sa într-o tabără de refugiați în Iordania, după ce timp de mai mulți această poziție a fost ocupată, în special, de actrița americană Angelina Jolie.

„Sunt mândră să-mi asum acest rol”, a declarat Cate Blanchett, 46 de ani, subliniind că nu a existat „niciodată o perioadă mai crucială pentru a fi de partea refugiaților și de a ne arăta solidaritatea”.

„Trecem printr-o criză fără precedent și trebuie să existe o împărțire a responsabilităților în lumea întreagă”, a adăugat Cate Blanchett.

Peste 60 de milioane de persoane au fost înregistrate ca deplasate din cauze de forță majoră anul trecut la nivel mondial, ceea ce constituie un număr record, între care o treime sunt refugiați, potrivit UNHCR.

Solidaritatea cu acestea pare să se diminueze în Europa, după cum arată succesul partidelor populiste și xenofobe, în timp ce bătrânul continent cunoaște cea mai gravă criză a migrației după cel de-al Doilea Război Mondial.

Este ca și cum abordăm o răscruce de drumuri, vom lua calea compasiunii sau pe cea a intoleranței? Ca mamă, vreau copiii mei să ia calea compasiunii” – Cate Blanchett

Foto: Cate Blanchett – UNHCR

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.