Ce podcasturi mai ascultăm: „Eroare 404“, cu Iunieta Sandu și Anca Spiridon
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-eroare-404-cu-iunieta-sandu-si-anca-spiridon/

Ziarul Metropolis vă recomandă „Eroare 404“, un podcast care a pornit din nevoia de a deschide discuţia despre paşii pe care îi pot face freelancerii pe lângă drumul lor profesional, pe lângă echilibru şi pe lângă împlinire, care îi pot întârzia şi chiar deturna de la ce au de făcut.

Un articol de Dan Boicea|17 februarie 2021

Iunieta, fondatoarea NO.MAD Talks și Anca, PR cultural, povestesc cu umor și dau idei pentru acasă despre greșelile contabilicești, de brand personal și ale freelancerilor când își caută clienți dar și despre așteptările antreprenorilor care trebuie calibrate când decid să lucreze cu freelanceri.

1. Cel mai ascultat episod al podcastului vostru este…

Iunieta – Cel mai ascultat este primul episod pe care l-am înregistrat care, cumva, a fost mai personal și mai stângaci. Am vorbit despre greșelile fiscale și contabile pe care le-am făcut în primii noștri ani de freelancing, de la facturarea în excel, deschiderea formei juridice nepotrivite și lipsa unui buget personal sau de business.

Anca – Cred că a fost o surpriză pentru cei din comunitate – nu știau prea mulți că ne-am pus sus pe listă și acest proiect iar perspectiva din care am decis să abordăm greșelile, mai mult cu umor și cu învățăminte decât ca pe momentele care îți încheie colaborări, cariera și viața, cum se întâmpla de obicei, e una comună freelancerilor. Noi suntem destul de rezilienți – se duce clientul, cade proiectul, noi mergem mai departe. Luăm greșelile parcă mai ușor și a fost un context cu care oamenii din jurul nostru, majoritatea freelanceri sau antreprenori.

2. Cea mai interesantă idee dintr-un episod al podcastului realizat de voi este…

Iunieta – Sunt multe idei interesante pe care le-am avut. Dar aș lăsa ascultătorii să nominalizeze una, nu putem spune noi. Încercăm ca în fiecare podcast să livrăm cel puțin cinci idei principale care să le fie de folos freelancerilor și antreprenorilor. Cum conceptul se învârte în jurul greșelilor, amintim adesea greșeli pe care le-am făcut noi sau le-am întâlnit în piața de freelance.

Anca – Eu zic că emitem destul de multe concepte interesante în fiecare episod – mie mi-ar fi plăcut să mi le livreze cineva atât de sincer, facil și autentic pe la începuturile mele în freelancing și, mai ales, în perioada mea de angajat – cu siguranță, tot de freelancing m-aș fi apucat, dar mi-ar fi fost mai ușor, m-aș fi confruntat mai puțin cu sindromul impostorului și aș fi muncit mai cu cap. Cred că interesante sunt, în fapt, ideile cu care rezonează cei care ascultă Eroare 404 și, mai ales, cele care îi pun pe gânduri.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul vostru?

Iunieta – Ascultătorul nostru poate fi atât freelancerul, cât și antreprenorul. Încercăm să educăm ambele zone și să aducem informații fresh transmise într-un mod relaxat și cu mult umor. Credem mult că oamenii rețin mai mult povești personale, decât teorii și sfaturi luate din cărți, așa că strategia noastră este să inserăm multe întâmplări personale care pot ajuta freelancerii să evite anumite greșeli să se dezvolte mai bine și mai rapid. Totodată, pe antreprenori îi poate ajuta să aibă relații mai bune cu freelancerii cu care lucrează și să ajungă la performanță împreună.

Anca – Simplul fapt că spunem cu subiect și predicat cum trebuie tratate greșelile – cu umor și cu mai multă orientare către soluție, în cultura asta a noastră de overachieveri fără sens și motivație, doar că așa li s-a spus, ajută pe oricine a perceput vreodată o greșeală ca având o finalitate strict negative și nu una pozitivă. Greșești, înveți, devii mai bun, mai eficient, împărtășești și îi ajuți și pe ceilalți să ia mai ușor greșelile, nu?

4. Ce alt podcast mai recomandați și de ce?

Iunieta – Recomand cu drag Zest, podcastul despre scris creat de Sabina Varga și Mind Arhitect.

Anca – Mi-am început viața de ascultător cu reMind, despre arta schimbării, care nu se mai face dar are 40 de episoade cuprinzătoare despre a fi bine. Îl mai ascult cu drag pe Chinezu, care are invitați super faini și Pauza de bine, al Cristinei Oțel.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ati realizat?

Iunieta – Avem doar patru episode până acum, deci am putea spune că încă suntem în entuziasmul de început și ne plac toate la fel de mult.

Anca – Ultimul, mereu ultimul e cel mai bun – mai structurat, mai dinamic, suntem mai mult cum suntem noi două într-o discuție de zi cu zi.

Unde poate fi ascultat podcastul

Spotify

Google

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.



05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.