De la Caragiale la Șalom Alehem, la MNLR
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-la-caragiale-la-salom-alehem-la-mnlr/

Teatrul Evreiesc de Stat revine în faţa publicului vineri, 26 iunie, de la ora 19.00, cu spectacolul „De la Caragiale la Șalom Alehem”.

Un articol de Liliana Matei|21 iunie 2020

Evenimentul va fi prezentat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române și va fi susținut în grădina MNLR din str. Nicolae Crețulescu, nr. 8.

Spectacolul aduce în actualitate opera celor doi autori, contemporani ai sfârșitului de secol XIX, din estul Europei, și evidențiază, într-o manieră plină de umor și ironie, apropierile simbolice și tematice din operele lor literare.

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.332.436.

DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM

Autori: Ion Luca Caragiale & Șalom Alehem

Dramatizarea: Edith Negulici

Regia: Colectivă

Scenografia: Adina Mastalier

Ilustrația muzicală: Florin Cîrstea

Ion Luca Caragiale: Neculai Predica

Șalom Alehem: Mircea Drîmbăreanu

Tincuţa, Tanti Mița: Viorica Bantaș

Măndica: Alina Tomi

Spiridon, Motl, Goe: Andrei Miercure

Mița, Ea, Mamița: Arabela Neazi

El: Veaceslav Grosu

Veta: Maia Morgenstern

Chiriac: Mircea Dragoman

Zița: Cristina Cîrcei

Mam’mare: Dorina Păunescu

Rică: Darius Daradici

Soţia: Mirela Nicolau

Soţul: Mihai Ciucă

Călătorul I: Neculai Predica

Călătorul II: Nicolae Călugărița

Conductorul, Ospătarul: Nicolae Botezatu

Mihai Eminescu: Darius Daradici

Cu participarea TES ORCHESTRA:

Clape, acordeon: Bogdan Lifșin

Vioară: Rodica Gancea

Vioară: Feras Sarmini

Violoncel: Sergiu Marin

Clarinet: Mihai Pintenaru

Percuție: Radu Gheorghe

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.