Debutanții de la Gala premiilor UNITER
https://www.ziarulmetropolis.ro/debutantii-de-la-gala-premiilor-uniter/

Pe data de 13 mai 2013, la teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, începând cu ora 21.00, 9 premianţi, 30 de nominalizaţi şi peste 500 de invitaţi sunt aşteptaţi în fastuoasa sală la Gala premiilor UNITER.

Un articol de Andrada Văsii|18 aprilie 2013

Pe data de 13 mai 2013, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ Iaşi, începând cu ora 21.00,  9 premianţi, 30 de nominalizaţi şi peste 500 de invitaţi sunt aşteptaţi în fastuoasa sală la Gala premiilor UNITER.

Spectacolul-eveniment ce răsplăteşte performanţa din teatrul românesc, va împrumuta anul acesta din specificul culturii ieşene. Nominalizaţii la categoria Debut sunt nume abia ivite în spaţiul teatral, dar cu un portofoliu solid.

Vlad Bîrzanu

Vlad Bîrzanu (în roșu ) într-o scenă din spectacolul ,,Visul unei nopți de vară”

Nume proaspăt pe scena teatrului vâlcean, a absolvit anul trecut Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este nominalizat la categoria debut pentru rolul Flaut, cârpaci de foale din spectacolul „Visul unei nopţi de vară“, regia Botos Bálint, la Teatrul „Anton Pann“ Râmnicu Vâlcea.

„Eu sunt doar un începător“ – e replica mea din Visul. Şi chiar sunt. Aşa că nu pot vorbi prea mult de experienţa mea. Mă bucur că am făcut facultatea la Cluj, că fac masteratul la Bucureşti, că sunt nominalizat alături de doi foşti colegi din Cluj care îmi sunt şi prieteni, că sunt angajat la Râmnicu Valcea… Deocamdată încerc să mă bucur de tot ce mi se întâmplă. Sper să pot spune asta cât mai mult timp.

Vlad Bîrzanu,
actor

Rareş Florin Stoica

Îl vedem în rolul puştiului idealist care, ajutat de priveliştea din ultima bancă, construieşte poveşti cu dibăcia unui manipulator – Claudio în „Băiatul din ultima bancă” de Juan Mayorga în regia lui Cristian Theodor Popescu, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Mă bucură vestea că sunt nominalizat la Gala Premiilor UNITER; şi mai mult mă bucură că sunt nominalizat alături de doi colegi de facultate. Îi mulţumesc regizorului Cristian Theodor Popescu.

Rareș Florin Stoica,
actor

Silvia Török

Alături de ea păşim în intimitatea unei familii destrămate. Absolventa universităţii din Cluj-Napoca şi din 2011 actriţă a Teatrului German din Timişoara reuşeşte să proporţioneze judicios  în acelaşi personaj – Iris – naivitatea, seriozitatea omului matur şi spiritul imaginativ al copilăriei. „Fetiţa din bolul peştelui auriu” de Morris Panych, regia Radu Afrim, la Teatrul German de Stat Timişoara.

O neaşteptată mare bucurie că acest rol, atât de drag mie, să aibă rezonanţă pentru aşa multă lume.

Silvia Török, 

actriță

Info:

Transmisie în direct pe Tvr 1, Radio România Cultural şi online pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro

Foto credit: Teatrul Național București, Teatrul German din Timișoara

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.