„E greu viața, tomn Ișpektor!” cu Radu Beligan şi Nicolae Urs
https://www.ziarulmetropolis.ro/e-greu-viata-tomn-ispektor-cu-radu-beligan-si-nicolae-urs/

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, duminică, 4 noiembrie, ora 11.00, la Teatrul Naţional, Sala Mică (foaier) va avea loc: „E greu viaţa, tomn Işpektor!” Spectacol-lectură de şi cu Niculae Urs din proze caragialiene inedite şi Radu Beligan despre Caragiale şi Anul lui. O conferinţă extraordinară. Un text compilat cu acribie şi, totodată, fantezie de actorul Niculae Urs din proze caragialiene aproape necunoscute şi din […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

În cadrul Festivalului Național de Teatru, duminică, 4 noiembrie, ora 11.00, la Teatrul Naţional, Sala Mică (foaier) va avea loc: „E greu viața, tomn Ișpektor!”

Spectacol-lectură de şi cu Niculae Urs din proze caragialiene inedite și Radu Beligan despre Caragiale şi Anul lui. O conferinţă extraordinară.

Un text compilat cu acribie şi, totodată, fantezie de actorul Niculae Urs din proze caragialiene aproape necunoscute şi din corespondenţa lui „Nenea Iancu” recompune în faţa noastră un profil uman adeseori surprinzător, cu nimic tributar clişeelor acreditate.

Prezenţă obligatorie în contextul teatral al Anului Caragiale, inegalabilul, unicul Radu Beligan glosează, cu savoarea lingvistică, acuitatea intelectuală şi farmecul histrionic şi ce îi sunt proprii, pe marginea reverenţelor şi ireverenţelor noastre faţă de litera şi spiritul lui I.L. Caragiale.

 Intrarea este liberă!

 

Sursa: TNB

27
/06
/23

De la ora 14:00 și cap de listă pentru Recomandările zilei este spectacolul-lectură The end has no end, de Neil LaBute, la Centrul Cultural Habitus. La discuția de după spectacol, moderată de Bobi Pricop, participă însuși autorul, alături de traducătoarea Camelia Oană, regizorul Bogdan Sărătean și scriitorul Marius Chivu.

26
/06
/23

În perioada 3-12 iulie 2023, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București vă invită la Gala Absolvenților UNATC, cel mai important și amplu eveniment al educației artistice din România, dedicat Teatrului, Filmului și Cercetării în domeniu.

26
/06
/23

„Matca“, în regia Marianei Cămărăşan, un poem teatral pentru lumea noastră dezvrăjită.

26
/06
/23

După o primă zi marcată de deschideri oficiale și momente festive, Festivalul și-a intrat în drepturi depline în cea de-a doua zi, prin zecile de propuneri pe care le-a făcut publicului: de la spectacole de stradă la concerte în biserici, de la statui vivante la salturi spectaculoase, de la respirații tăiate la aplauze furtunoase.