Editura Litera, la Bookfest 2019. Surprize și noutăți
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-litera-la-bookfest-2019-surprize-si-noutati/

Dublă ocazie de sărbătoare la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest: Editura Litera îşi aşteaptă cititorii cu cele mai noi titluri ale sezonului şi aniversează trei decenii de carte.

Un articol de Liliana Matei|23 mai 2019

În perioada 29 mai- 2 iunie, standul Editurii Litera din Pavilionul B2 Romexpo este pregătit cu peste 1000 de volume, titluri noi, cărți-eveniment, lansări, reduceri și concursuri aniversare.

Noi titluri în Colecția Clasici Contemporani Litera

Autoarea multipremiată Zadie Smith intră în portofoliul Editurii Litera cu titlul Swing Time, considerat de critici drept cel mai bun roman al său. O operă ambițioasă, exuberantă despre două fete pasionate de dans, a cărei acțiune se mută din nord-vestul Londrei până în Africa de Vest. Nominalizat la Premiul Man Booker și finalist la National Book Critics Circle Award, romanul va fi disponibil la Bookfest 2019.

„Un dans în sine, sincopat, neașteptat și vioi… Poate că Swing Time nu este simplu de analizat și nu se mulează pe nici un tipar, dar este extraordinar de plin de viață.“ The New York Review of Books

La doi ani de la publicarea romanului autobiografic Sfârșitul lui Eddy Bellegueule, care l-a propulsat pe Édouard Louis în atenția criticilor și a cititorilor din lumea întreagă ca unul dintre cei mai remarcabili tineri scriitori francezi, autorul revine cu o poveste șocantă. Într-un impuls de sinceritate extremă, Édouard Louis depășește bariera pudorii, ne mărturisește o experiență traumatizantă și obține ceva care este la îndemâna a foarte puțini creatori: ne face să simțim și să gândim în același timp. Lipsită de orice reținere, mărturia lui este profund emoționantă și plină de inteligență, ceea ce face din O istorie a violenței, noul său roman autobiografic, una dintre cele mai reprezentative opere ale timpului nostru.

„Édouard Louis… este o specie relativ rară – un romancier care are ceva de spus și dorința de a o spune, fără rezerve.“ The Times

Autoarea romanului Lapte fierbinte, Deborah Levy, revine la Editura Litera cu o nouă carte plină de spirit, Înotând spre casă. Roman finalist la Premiul Man Booker, Înotând spre casă este un studiu subversiv și strălucitor despre iubire și ne dezvăluie modul în care cele mai devastatoare secrete sunt cele pe care le păstrăm față de noi înșine.„Înotând spre casă este o operă singulară… Cititorii vor trebui să reziste tentaţiei de a afla mai repede ce urmează… Răsplata este experienţa deosebit de plăcută de a fi aruncaţi în apele adânci ale romanului desăvârşit al lui Levy.“ The New York Times Book Review

În aceeași colecție, la Bookfest, apare și romanul Spre țărmul ocrotit de Wallace Stegner. Numit „decanul scriitorilor occidentali“, Wallace Stegner este câștigător al Premiului Pulitzer și al National Book Award. Spre țărmul ocrotit a fost finalist la National Book Critics Circle Award, devenind, de-a lungul anilor, unul dintre cele mai importante și mai prețuite romane americane ale secolului XX.

Buzz Books – cărțile despre care toată lumea vorbește

O autoare extraordinară scrie o poveste înfricoșătoare despre o casă bântuită, un cadru realist dar combinat cu elemente horror și oculte ce a devenit, cum spune Stephen King, “unul dintre cele două mari romane cu subiect supranatural din ultimii o sută de ani” și sursa de inspirație pentru serialul difuzat pe Netflix.

Ceea ce la început pare să fie un experiment nevinovat, o întâlnire misterioasă cu niște fenomene inexplicabile, se dovedește rapid a fi o călătorie în cele mai cumplite coșmaruri ale celor patru care au sosit la Hill House și o investigație căreia mulți dintre ei s-ar putea să nu-i supraviețuiască. Însă nimic nu e ceea ce pare în Casa bântuită, de Shirley Jackson.

Alte titluri în colecția Buzz Books – Necunoscuta din Tanger, de Cristine Mangan sau al doilea volum din celebra serie Fabian Risk de Stefan Ahnhem – Al nouălea mormânt – se adaugă cărților #mustread.

Carte Pentru Toți – Cărți esențiale pentru biblioteca ta

În imprintul Carte Pentru Toți apar romane premiate precum Dorința de Richard Flangan, Winston Duru’ de Paul Beatty sau Patrick Melrose de Edward St Aubyn.

Bestsellerul internațional Patrick Melrose de Edward St Aubyn a inspirat serialul cu același nume cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, disponibil pe HBO GO. Cartea ni-l prezintă pe Patrick Melrose, un copil plin de imaginație care se adaptează cu greu la viața alături de părinții săi. Într-o după-amiază, înainte de sosirea oaspeților la o petrecere, viața lui Patrick se va schimba radical.

“Unul dintre cele mai bune cicluri din ficțiunea contemporană.” The Boston Globe

Carte-eveniment

Companionul oficial al serialului document original Netflix – Planeta noastră – această carte excepțional ilustrată cuprinde în paginile sale imagini surprinse cu unele dintre cele mai rare animale de pe planetă precum și peisaje nemaivăzute până acum.

O carte-eveniment de Alastair Fothergill și Keith Scholey cu un cuvânt înainte semnat de David Attenborough, care printre altele ne transmite următorul mesaj: “Viitorul vieții de pe această planetă depinde de disponibilitatea noastră de a trece chiar acum la fapte.”

O enciclopedie pe care fiecare dintre noi trebuie să o citim și să reflectăm asupra mediului care ne înconjoară cu scopul de a-l îmbunătăți și proteja.

Un nou titlu în colecția Kronika semnat de Ian Kershaw

După ororile copleșitoare ale primei jumătăți a secolului XX, descrise de Ian Kershaw în volumul anterior, Drumul spre iad, anii 1950–2017 au adus pace și relativă prosperitate în majoritatea țărilor Europei. Îmbunătățirile economice importante au transformat continentul. Era catastrofală a celor două războaie mondiale s-a transformat într-un trecut ceva mai îndepărtat, deși umbra sa lungă a continuat să influenţeze mentalități. În această carte remarcabilă, Ian Kershaw creează o adevărată panoramă a lumii în care trăim. Inspirându-se din exemple de pe tot continentul, Un continent fracturat ne va face să regândim ideea de Europa și ce înseamnă să fii european.

Noutăți pentru copii și adolescenți. Litera mică

Fenomenul Fete rebele se întoarce cu un super jurnal realizat de Elena Favilli și Francesca Cavallo‎ menit să aducă fetelor perspective noi în gândire și în activitățile de zi cu zi, un plan de acțiune care să facă loc ideilor mărețe. Inspirat de atitudinea și de mesajul celebrelor Povești de seară pentru fete rebele, acest jurnal ilustrat conține 100 de activități cu ajutorul cărora fetele își vor antrena spiritul rebel.

Acolo unde lumea se sfârșește este romanul scris de Geraldine McCaughrean, autoare premiată cu Medalia Carnegie. The Sunday Times spune că ”Tot ce atinge Geraldine McCaughrean se transformă în aur”, așadar este o carte care trebuie trecută pe lista de lectură. În fiecare an, în miezul verii, Quill și prietenii săi sunt duși pe Stânca Războinicului, un pinten abrupt de piatră aflat în mijlocul oceanului, să vâneze păsările care cuibăresc acolo. Dar, vara aceasta, barca nu mai vine să-i ia înapoi acasă. Cu siguranță, numai sfârșitul lumii ar putea fi motivul pentru care au fost abandonați în bătaia furtunilor, condamnați să reziste foamei și spaimei de moarte. Cum oare ar putea supraviețui?

Scrisori din far de Emma Carroll este o poveste plină de aventuri, minunat scrisă, despre curaj, suferință, prietenie și compasiune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și o lecție de viață dintre cele mai importante: respectul și bunătatea pot înfrânge prejudecățile și intoleranța. După mai multe luni de bombardamente în Londra, în urma unui raid aerian în care Sukie, sora ei mai mare, dispare fără urmă, Olive Bradshaw și fratele ei sunt trimiși într-un sătuc de pe coasta Devonului, în casa misteriosului paznic al farului. Acolo, Olive găsește un bilet codificat care pare să o lege pe Sukie de Devon și de ceva deopotrivă misterios și extraordinar de periculos.

Copiii și adolescenții vor regăsi multe alte povești și personaje care așteaptă să fie descoperite în: Super normal și eroii renegați de Greg James, Chris Smith, Curajos ca un leu poate fi oricine, de Heinz Janisch, cu ilustrații de Mathias Weber, Căsuța de pe râu și Căsuța plină de prieteni de Peter Bently și Charles Fuge, Profa de sport e extraterestră-șefă de David Solomons, Amelia von Vamp și prinții unicorni de Laura Ellen Anderson, Alfabetul meseriilor de Simona Epure, cu ilustrații de Adriana Petrescu, Mă iubesc așa cum sunt de Jess Sanders.

Editura Litera împlinește 30 de ani

Fondată în luna mai a anului 1989, Editura Litera a reușit să aducă în bibliotecile românilor, în decursul celor 30 de ani de existență, mii de titluri din cele mai variate domenii: ficțiune, enciclopedii, atlase, dicționare, cărți pentru copii, artă și arhitectură, istorie, limbi străine, cultură generală, sănătate și frumusețe, dezvoltare personală, business, călătorii, familie și timp liber.

Cu 800 de titluri editate anual în cele peste 50 de colecții și imprinturi, și cu o cifră de afaceri care reprezintă mai bine de 15% din valoarea totală a pieței de carte din România, Grupul Editorial Litera se află în prezent în topul celor mai importante edituri din țară.

La 30 de ani de când a văzut lumina tiparului prima carte Litera, rămânem fideli promisiunii pe care am făcut-o cititorilor: aceea de a garanta calitatea și accesibilitatea cărților noastre, îmbunătățind continuu procesul de editare, prin asimilarea creativă a celor mai inovatoare tehnologii.

Concurs aniversar Litera 30 la Bookfest

Cu ocazia aniversării Litera, pe toată perioada târgului de carte, fiecare cititor primește cadou o carte la alegere din imprintul Carte Pentru Toți, la achiziția oricărei alteia din portofoliu, indiferent de valoare.

Program lansări

Joi 29 mai ora 18:00 Scena Arena Eveniment dedicat cărților de istorie Litera: România în Primul Război Mondial; Intelectualii lui Ceaușescu; Maria, o regină în război; În vâltoarea războiului

Vor vorbi Petre Otu, Cosmin Popa, Bedros Horasangian, Maria Georgescu, Ion Sturdza, Ion Bulei Moderator Ilieș Câmpeanu

Vineri 31 mai ora 11.30 Standul Editurii Litera Lansarea cărții Charlie se transformă în cocoș de Sam Copeland, cu ilustrații de Sarah Horne

Activități cu Monica Davidescu

Ora 15.00 Standul Marea Britanie Lansarea cărții Inotând spre casă de Deborah Levy

Vor vorbi George Volceanov, Alina Purcaru. Moderator Bedros Horasangian

Sâmbătă 1 iunie Ora 13.30 Standul Editurii Litera Lansarea cărții Swing time de Zadie Smith

Vor vorbi  Cristina Stănciulescu , Ioan Bogdan Lefter. Moderator Bedros Horasangian

Ora 14.30 Standul Editurii Litera Lansarea cărții O istorie a violenței de Edouard Louis

Vor vorbi Laura Câlțea, Alexandru Matei, Ovidiu Șimonca. Moderator Bedros Horasangian.

Detalii în timp real găsiți pe pagina de Facebook a Editurii Litera.

 

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

10
/06
/22

Sâmbătă, 11 iunie, la ora 11.00, cele trei echipe finaliste ale ediției a unsprezecea a Concursului Humanitas în licee vor fi faţă în faţă la Marea Finală, care se va desfăşura în sala de conferințe a Institutului Cervantes. Finala va fi prezentată de Mihaela Dedeoglu. Trofeul și premiul cel mare vor fi înmânate de Ioana Pârvulescu. Vă invităm să încurajați din sală cele trei echipe sau să urmăriți transmisia online pe paginile de Facebook Humanitas și Concursul Humanitas în licee.

07
/06
/22

După doi ani de pauză, Curtea Veche Publishing și-a dat întâlnire cu cititorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XV-a, în perioada 1-5 iunie 2022. Publicul a părut foarte dornic să cunoască din nou autorii preferați, să afle despre noutăți și să își facă rezerva de carte pentru sezonul de vară. Așadar, nu au lipsit lansările, sesiuni de autografe și reducerile, care au fost anul acesta între 25-70% în standul editurii.

07
/06
/22

Zeci de mii de vizitatori au venit în standul editurii Corint la Salonul Internațional De Carte Bookfest, între 1 și 5 iunie 2022. Vânzările au atins cote record după doi ani în care publicul a fost privat de întâlnirile cu autorii și editorii.

31
/05
/22

Cea mai așteptată ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, a XV-a, începe mâine la Pavilionul B2 de la Romexpo: fără restricții sanitare, fără taxe de acces și fără costuri de parcare. Evenimentul va fi deschis oficial miercuri, 1 iunie, la ora 12.00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitați E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România și Adrian Cioroianu – directorul Bibliotecii Naționale a României.