„Fata fără zeste”, la TVR. Aniversare Alexandr Nikolaevici Ostrovski
https://www.ziarulmetropolis.ro/fata-fara-zeste-la-tvr-aniversare-alexandr-nikolaevici-ostrovski/

În continuarea demersului de a reaşeza pe un loc firesc teatrul naţional de televiziune, Casa de Producţie TVR vă propune o nouă difuzare a montării „Fata fără zeste”, de Alexandr Nikolaevici Ostrovski. Spectacolul va fi difuzat luni, 13 iunie, la ora 20.10.

Un articol de Liliana Matei|12 iunie 2016

Anul acesta, în 14 iunie, comemorăm 130 de ani de la moartea dramaturgului Alexandr Nikolaevici Ostrovski.

Fata fară zestre – de A.N. Ostrovsky

Traducerea Alexandru Kiritescu și Sonia Filip

Premiera – 30.11.1976

În distribuție: Tricy Abramovici, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu,

Matei Alexandru, Alexandru Drăgan, Aurel Giurumia, Elena Sereda,

Gheorghe Oprina, Alexandru Hasnaș, Mitsura Arghezi, Savel Știopul

Decoruri: Vasile Rotaru

Imaginea: Beatrice Drugă

Adaptarea și regia artistică: Matei Alexandru

 

Imediat după acest spectacol puteți vedea o nouă producție a programului „PORTRET, IN MEMORIAM”

Portret In Memoriam Vlad Mugur
luni 13 iunie ora 22.30
marţi 14 iunie (noaptea) ora 2.30
sambătă 18 iunie ora 12.30

Despre Vlad Mugur au vorbit: Magda Știef, Mircea Diaconu, Florin Zamfirescu, Dinu Cernescu, Horaţiu Mălăele.

Vlad MugurVLAD MUGUR

Născut în vara anului 1927, Vlad Mugur avea sa fie botezat de regele Mihai și ținut în brațe de regina Elena și de generalul Condeescu.

Celebrul său bunic, Gheorghe D. Mugur a fost directorul Fundațiilor Regale și al Radiodifuziunii Române în perioada anilor 1930, până după război.

Tatal său, Val Mugur, prolific dramaturg și regizor de teatru a lucrat o perioadă în radio și a fost inițiatorul teatrului radiofonic.

Educat într-o atmosfera artistică, Vlad Mugur avea să se înscrie la Institutul de Teatru, pe care îl va absolvi în 1949, ca șef de promoție, cu spectacolul Unchiul Vanea de Cehov.

Format la clasa Aurei Buzescu și a lui Nicolae Băltățeanu, Vlad Mugur s-a întalnit de-a lungul carierei sale artistice cu nume mari ale scenei românești. A montat spectacole importante, pe textele unor autori clasici și contemporani, pe scenele teatrelor: Național București, Nottara, Odeon, Bulandra, dar și la Craiova, Galați, Bacău, Cluj, Târgu Mureș.

Va forma teatrul de trupă, cu generația de aur din 1956, la Craiova și va reedita acest succes la Naționalul din Cluj în perioada directoratului său, din 1964 până în 1971, cand va părăsi România.

Va monta, timp de doua decenii, în Germania și Elveția.

Se va întoarce în Romania în 1990, ca regizor și director al Teatrului Giulești, căruia îi va schimba numele în Teatrul Odeon.

 

08
/10
/15

Festivalul Național de Teatru - ediția XXV (23 octombrie - 1 noiembrie) va oferi publicului bucureștean un număr record de spectacole, 44, selecționate de criticul Marina Constantinescu din stagiunea 2014-2015. Biletele pentru FNT 2015 se pun în vânzare începând de astăzi și, în premieră, se vor putea achiziționa online, prin platforma mystage.ro.

07
/10
/15

Recunosc că sunt un om curios, dar unul moderat, chiar discret. Aşa scria şi în fişa postului la prima angajare, să-mi manifest creativ curiozitatea. În ciuda a ceea ce am mai povestit pe aici, în mijloacele de transport încerc, cel puţin în ultima vreme, să fiu omul cel mai puţin curios din câţi există. Chiar şi aşa, cu această indiferenţă, pe alocuri jucată, nu pot evita să nu-i deranjez pe cei din jurul meu.

07
/10
/15

S-a dat startul celei de-a treia ediții a Dracula Film Festival. Hotel Transilvania 2 (R. Genndy Tartakovsky), film dublat în română de actorii Claudiu Bleonţ, Gabriel Spahiu, Anca Sigartău, Tamara Roman, Gabriel Costin şi Cristi Neacşu, a deschis ediţia din acest an a festivalului.

07
/10
/15

Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N lansează o provocare pentru tinerii critici de film, pe care își propun să-i angreneze în dezbatere. Un concurs organizat special cu ocazia acestor conferințe, „Fii critic la Cannes!”, oferă șansa participanților de a obține o acreditare - cu transport și cazare asigurate - la Festivalul de la Cannes, ediția din 2016.

07
/10
/15

O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coșmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 și 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batiște nr. 14.

07
/10
/15

Există o lege, nu foarte scrisă în lumea teatrului, iar legea aceasta spune că al doilea spectacol e cel mai puțin reușit din istoria fiecărui spectacol.

07
/10
/15

''Dacă trăiești cu dorința că trebuie să fii veșnic tânără și frumoasă, că toți bărbații trebuie să te iubească la infinit, că trebuie să joci cele mai importante roluri, atunci probabil că e greu. Dar dacă-ți accepți vârsta și aspectul și joci rolurile potrivite, atunci reușești să-ți dai seama că, într-adevăr, fiecare vârstă are frumusețea ei'' - Diana Lupescu. Îndrăgita actriţă şi regizoare împlineşte, astăzi, 61 de ani.

06
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Martian”, noul blockbuster al lui Ridley Scott, oferă mult prea puţin din ceea ce promite, alegând o reţetă facilă de a ilustra o aventură spectaculară. „Black Mass”, regizat de Scott Cooper, are meritul de a-şi asuma genul filmului cu gangsteri, fără a cădea în tentaţia pastişei sau a luării în zeflemea.