Festivalul de teatru Ideo Ideis a lansat noul website
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-teatru-ideo-ideis-a-lansat-noul-website/

Cu ocazia celei de-a VIII-a ediţii a festivalului de teatru Ideo Ideis, care va avea loc între 8 şi 16 august, la Alexandria, s-a lansat noul website.

Un articol de Corina Vladov|18 iulie 2013

Cu ocazia celei de-a VIII-a ediţii a festivalului de teatru Ideo Ideis, care va avea loc între 8 și 16 august, la Alexandria, s-a lansat noul website.

Site-ul dezvoltat de Cristi Tabăcitu, web developer Ideo Ideis, e mai uşor de navigat şi mai user friendly decât cel anterior.

„Ideoideis.ro a fost o plăcere, dar şi o provocare. Nu e doar un site de prezentare, ci o întreagă arhivă a festivalului, încă din 2006, pregătit pentru mulţi ani de acum înainte. Nu este uşor să comprimi şi să structurezi atâta informaţie. Dacă pare simplu, mă bucur, înseamnă că am făcut o treabă bună. Ca design am încercat foarte mult să transmită şi energia festivalului, pe care nu poţi să o explici, ci trebuie să o simţi. De fapt, cred că site-ul este în mare măsură ca Ideo Ideis: e fun, dar matur, e aparent simplu, dar de fapt complex şi, mai ales, pregăteşte câteva chestii foarte foarte tari.“

Cristi Tăbăcitu
web developer Ideo Ideis

Pe noul site poți vedea mai bine cum au fost edițiile anteriore, care sunt membrii juriului (realizatorul TV Cătălin Ștefănescu și actorii Marius Manole, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu), cum arată scena alternativă din Alexandria, ce se întâmplă la „Seara povestitorilor”, cine predă master-class-uri.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.